13 september 2010

Melodifestivalen 2011 är här!

Hej där! Hur mår ni? Det var ett tag sedan!

SVT har sparkat igång Melodifestivalen 2011 de senaste veckorna, och de började med att renovera den snart tio år gamla loggan. Strålkastarkronan är borta och det nya decenniet stoltserar nu istället med en krona gjord av färgkaskader över samma font på programtitel och år som innan.Idag avslöjade SVT dessutom i vilka städer Melodifestivalen 2011 kommer äga rum, och Schlagerprofilerna är i alla fall så här på pappret väldigt nöjda med städerna! Göteborg, Malmö och Stockholm är ju mer eller mindre hemmaplan för oss, och Linköping känns inte direkt främmande heller. Sundsvall och (framförallt) Luleå känns lite väl långt kan jag tycka som flygrädd, men vi är båda överrens om att de sex städerna i stort är klart godkända då vi äntligen slipper små-hålor som Leksand och Sandviken (som är fina, men inte speciellt skoj att hänga på nåt vandrahem i i fyra snöfyllda dygn). Här är listan!

Deltävling 1: lördag 5 februari 2011 i Coop Arena, Luleå
Deltävling 2: lördag 12 februari 2011 i Scandinavium, Göteborg
Deltävling 3: lördag 19 februari 2011 i Cloetta Center, Linköping
Deltävling 4: lördag 26 februari 2011 i Malmö Arena, Malmö
Andra chansen lördag 5 mars 2011 i Nordichallen, Sundsvall
Finalen lördag 12 mars 2011 i Globen, Stockholm


Ny logga och nya städer - men den största nyheten (okej, i alla fall för er som brukar lägga en massa schlagertid i den här bloggen) är något som vi sparar till ett senare tillfälle... Men vi lovar att berätta så snart vi kan - och ni kommer märka det. Rejält! Häng med.

6 kommentarer:

Ellen sa...

Min gamla hemstad Luleå... Ja då måste jag ju nästan åka dit!
Bra är i alla fall att Coop Arena ligger betydligt mer centralt än Arcushallen där Luleådeltävlingen hölls 2003. :-)

Ellen sa...

Äsch, flyget FUNGERAR ju i alla fall! Jag har flugit Sthlm-Luleå typ 5 gånger om året i tre år och jag har aldrig blivit försenad, kanske 10 minuter en gång.

Carina sa...

HURRA!! Vad bra att det blev Luleå, men vart hittar man biljetter!??

Anonym sa...

Biljetterna brukar släppas i oktober nån gång, ifjol i slutet av oktober. Kommer nog vara lika lätt att få tag i biljetter iår med.. :( ifjol tog det 40 minuter att komma in på ticnets hemsida och då var dem i princip slut.. // Jonas

Susjos sa...

Härligt!
Flyget är bokat och likaså hotell i Luleå!

Anonym sa...

RENA ÖNSKEDRÖMMEN i Februari- Mars:

http://www.youtube.com/watch?v=PvZ7v9_DpdA&feature=player_embedded#!

Får värsta gåshuden när Elena kommer in!

// Jonas