19 november 2010

En källa som inte borde g(n)älla?

Tobbe, we love you, men vad är det för jädra "källa med insyn" som skramlats fram i dagens Aftonbladet?
Det är en allmän uppfattning i branschen att tävlingen är på väg åt fel håll. Med alla dueller så har det bara blivit jippo, säger källan.
Är det så trovärdigt med en källa som drar upp duellerna? Som var ett inslag i FÖRRFÖRRA festivalen.

8 kommentarer:

Tobbe sa...

Hahahaha hade jag kunnat vara övertydlig hade du förstått vilken rejäl tungviktare det handlar om. Men jag är enligt lag skyldig att skydda mina källor och det är jag stolt över att göra.
Och I love you too, Ronny, det vet du.

Anonym sa...

Haha.... De e kul att man har slutat läsa herr ek då man vet att 99% av det han skriver inte stämmer.

Alexander Bard sa...

Ursäkta, men det är väl dueller i Andra Chansen? Nog fan verkar Tobbe Eks källa bra så mycket trovärdigare än en schlagerprofil utan koll på reglerna i tävlingen han bevakar. Blev inte en etablerad artist som Alcazar-Andreas just bortduellerad så sent som 2010???

Ronny sa...

Javisst är det dueller i AC, men det är ju i ett program av sex (dessutom det minst viktiga programmet). Så jag tror knappast att branschen tycker att det blivit ett duellspäckat jippo bara för att man arrangerar dueller för treorna och fyrorna i ett program.
Nej, jag gissar på att den här källan är typ Henrik Bie. Någon som fått se sin låt ryka i en duell och därför bara är sugen på att gnälla lite.
kram kram Ronny

Anonym sa...

Tobbe ek får nog kolla opp sina källor bättre, jag vet att det är ett jävla drag o typ alla artister vill vara med, jag tror att det är som Ronny sa att det är någon obetydlig låtskrivare som har gnällt.

Alexander Bard sa...

Äsch, käre Ronny! Tobbe Ek frågar någon från branschen och får förstås standardbranschsvaret. Christer Björkman har ju en omöjlig uppgift: Han ska dels göra så bra tv som möjligt (ju mer jippo desto bättre, fair enough) och dels kräver alla att han ska locka så starka namn som möjligt (ju mindre jippo desto bättre). Så vad väntar du dig för reaktion? Det här svaret var ju 1. dels rätt i sak 2. skulle dels lika gärna kunna komma från Septembers manager som Henrik Bie. Eller hur? Men det är ju hela tävlingens dilemma: Det blir debutanter (Idol 2.0) och det vi snällt kan kalla "gyllene comebacker", eller hur? Men fair enough, det måste ju vara en kompromiss. Det vi saknar är fler artister som Danny och Sanna som vågar gambla något i det här sammanhanget, de är alltid den riktiga bristvaran.

Tobbe sa...

Kära anonym: du och jag har nog inte lärt oss samma procenträkning. Men vill du inte veta saker behöver du inte läsa så klart.

Sonnvikskan sa...

Det var rekord i antal inskickade bidrag. Flera management ryckte i låten jag deltar med (som upphovsman) så ointresse från "branschen" har jag inte märkt av. Att det däremot blivit ett jippo stämmer, på gott och ont. Vore ganska tråkigt om Melodifestivalen inte var just "jippo-betonad". :-)