30 januari 2007

Sanningen om Invincible - och Lite Annat

I kommande QX-nummer intervjuar jag Fredrik Kempe, Henrik Wikström och Bobby Ljunggren om deras schlagerskrivande. Dessa grejer kom inte med och det är väl yrkesfel att inte sprida det vidare i vår blogg..

Beskriv årets låtar...
Whats´s your name
H: Den är skriven just till Cosmo4 eftersom dom ska släppa ett album och ville vara med i festivalen. Lite Paparizou-disco.
(Å när ni) tar saken i egna händer
H: Gladdisco! Säkert en låt som Magnus Uggla är lite avis på. En fyndig kul text i discotakt.
Vågar du, vågar jag
F: Lite "Vägen hem" fast tuffare.
H: Lite Celine Dion kanske, med en stark melodi
Cara Mia
F: BWO/ABBA/Fredrik Kempe/Medelhavsdisco. När hans namn kom upp så testade vi honom och han sjöng jättebra. Jag hade inte sett Idol alls innan Måns kom in i studion, men han gjorde den verkligen så bra...

Hur var grejen med Invincible?
B: Sonja sjöng in demon på två låtar som kom med 2006 och var tvungen att välja, och jag tycker att hon valde helt rätt. SVT kom då med förslaget att Carola skulle göra Invincible men vi skrattade bara. Vi trodde inte att hon var intresserad, men hon älskade låten! Sanna Nielsen var aktuell eftersom vi var tvungna att se oss om efter någon som kunde och ville göra låten i fall Carola skulle säga nej. Så Sanna sjöng in den.
Jessica Andersson var aktuell i ett tidigt skede eftersom hon blev erbjuden låten tidigare, men hon hade andra låtar på gång. G:son och jag började med låten tidig vår 2005 och gjorde då en lista på vilka vi skulle vilja ha till låten. Överst stod faktiskt Carola men det strök vi eftersom vi trodde att det var omöjligt. Sen hade vi Charlotte Perrelli och det kunde vi också stryka, och så kom ett gäng andra sångerskor längre ner på listan. Men jag tror också att ingen av de andra hade kunnat ta låten så långt som Carola.

Hur nervös är man när låtarna ska offentliggöras?
B: Haha, vi är förbjudna att ens vara med vid det tillfället och det blir bara värre med åren. Men ibland är det ju viktigare att få med vissa låtar. Sonjas låt i år var för mig extra viktig eftersom hon sjöng på Invincible-demon förra året...
H: Man är mer nervös för artisten eftersom man vet hur viktigt det är. Att komma med kan ju innebära hur mycket som helst för en artist som har rätt låt.

/Ronny

Inga kommentarer: