15 februari 2007

Varsågod Aftonbladet! Vi Bjuder på Denna...

Äntligen har Aftonbladet uppmärksammats en av mina största funderingar kring årets Melodifestival – det orättvisa med Andra Chansen. Varför ska skitlåtarna från delfinal ett kunna hamna i Globen båda två...men inte Jessica och Jimmy från Göteborg? Hur svårt hade det vara att göra en rättvis tabell? Iallafall.
Här bjuder jag Aftonbladet på en uppföljning, ifall Ö-vik visar sig vara kallt på övriga skandaler:

Maries avancemang avslöjades i förväg!

Något jag störde mig otroligt på i lördags, men som ingen annan orkade bry sig om i allt tumult var att SVT – när de ropade upp att Jimmy Jansson gått som första bidrag till Andra Chansen talade om direkt att han skulle möta någon från Delfinal4 och visade i sin grafik.
I grafiken på SVTs hemsida står tydligt att den låt som hamnar där är "den låt med det lägsta startnumret som går vidare till Andra Chansen från Delfinal2".
I det läget visste vi alltså redan att Marie Lindberg var i final...eller möjligen femma...men hur stor chans var det med det trycket i Scandinavium). Det enda spännande som kvarstod då var om det var Cosmo4 eller Jessica som skulle få möta Elin Lanto i Andra Chansen och vem som skulle hamna utanför strecket.

Idiotiskt!
Nya upplägg är kul – även om jag inte riktigt förstår hur röstbningen ska gå till (ska vi fortfarande rösta på alla i en klump, och så slår de ut varandra beroende på vem som får flest röster inbördes?) – men det vore skönt om SVT tänkt åtminstonde fem minuter på hur det skulle gå till...

Nu väntar jag på Ö-vik svaller! Ronny! Är Måns Lino-hiten vi bögar väntar på? Kan Nanne hota The Ark? Är Magnus låt fantastisk? Är det några barnkörer i startfältet? Vem är chanslös? Tell us!! Jag har en sådan otrolig arena-abstinens...

Inga kommentarer: