02 mars 2007

Rapport från Schlagersoffan v5 (ett)

Vad vet vi så här långt om Andra Chansen?

Att det är nytt upplägg, ett ljummet startfält - men förmodad riktigt jäkla bra TV. Typ. Med tanke på vad vi här hemma blivit bortskämda med tidigare veckor så känns nämligen uppladdningen och rapporteringen inför Andra Chansen helt klart mera ljummen än het från de som är där...

- Alla, typ Anders Nunstedt, Gylleneskor etc, berättar att det är jämnt (tufft, svårtippat, strid-på-kniven etc).

- De lägger dessutom gärna till den obligastoriska upprepningen om att Nanne vs Uggla är den tuffaste gruppen och att det är en chock att de är där.
R2: Är det verkligen det? Jag tror Uggla är kokt mot Nanne, men blir inte klok på Jimmy vs Sanna...

- Citys schlagerbögar tippar Jimmy och Sonja i final nästa lördag, för "Om det nu går som vi har tippat kommer det inte att finnas en enda riktigt dålig låt i finalen."
R2: Va? Är Tommy Nilsson diskad??

- Aftonbladets Marcus Larsson har pratat med sin storebror på telefon.

- TT Spectra, Edward af Sillén, Aftonbladets Blogg-Tobbe och vår egen R1 berättar alla att festen igår var tråkig - och de tre sistnämnda rapporterar dessutom från samma sällskapsspelsparti och att det under detta kom upp en fråga om Jessicas kläder (som ropades till Jessica).
R2: Var det ett sådant du fick i födelsedag R1? Jag ska knäcka dig i det där en vacker dag för att få revanch sedan fiaskot på Gossip i Göteborg.

- Expressens scoop(?) från igår om att Uggla sjunger "skum polack" (vilket retat ungefär tre polcker) vevas idag i alla tidningar ett varv till som schlagerhelgens enda stora nyhet...

- ....bortsett då från Elin Lantos klädchock (hon har bytt från svart till Clockwork Orange-inspirerat vitt med svarta detaljer).
R2: Jessica får alltså se upp för ultravåld på vägen till The Korova milkbar?

Tja, det var väl ungefär det.
Själv har jag till min egen fnissiga glädje hittat min gode vän och medbloggares absoluta motsats i GPs Johan Lindquist. Jag tror att varenda mening i hans krönika om förra veckans delfinal är precis så rakt motsatt som man kan komma från hur R1 tycker.

Inga kommentarer: