01 april 2007

April, April...

…är inte bara en Melodifestivallåt med Siw Malmkvist, Gunnar Wiklund och Lill-Babs (näst sist i Cannes 1961), utan också den ramsa du kan få höra om du gått på någon av följande Melodifestivalnyheter idag:

A) Strix Television tar över Melodifestivalen och På spåret!
Denna nyhet går att läsa på Gylleneskor.se, och där får man bland annat veta att vår kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth sålt SVTs populäraste TV-program till TV3 för 230 miljoner, och att Christer Björkman blir chef för "Strix Nöje".
Man lovar också att Melodifestivalen inte kommer hackas sönder av reklam, utan att det "troligen blir det en kort reklampaus efter fyra eller fem låtar, en längre reklampaus istället för pausnumret, och troligen en kort reklampaus precis innan resultatet".

B) Stora Förändringar Väntar Melodifestivalen!
I alla fall om man får tro följande nyhet från escsweden.com:

"Framgångarna i år med det nya upplägget av Andra Chansen lär sätta sina spår på hela Melodifestivalen 2008, erfar Escsweden.com. Nästa år blir det enbart två deltävlingar och final men det nya är att det blir dueller av alltihop, så som Andra Chansen alltså fungerade i år. Enligt den skiss som Escsweden.com tagit del av innehåller första deltävlingen 12 bidrag, de möts två och två och i slutändan går tre till final. I deltävling två är proceduren exakt densamma. Detta ger totalt sex finalbidrag men till detta ska läggas fyra jokrar som SVT väntar in i det sista med att avslöja. Även i finalen ska det duelleras och för första gången låter man endast tv-tittarna utse vinnaren, jurygrupperna är borta. SVT har ännu inte kommenterat uppgifterna offentligt, men det kan finnas ett par förklaringar till att man ändrar så här, det är dels att man tappade tv-tittare i år och känner att man behöver göra nåt drastiskt. Det kan dels handla om att SVT vill göra nåt speciellt nästa år eftersom det 2008 gått exakt 50 år sedan Sverige deltog i Eurovision Song Contest för första gången."

Huruvida den här nyheten från esctoday.com om Österrikes framträdande i årets ESC är ett aprilskämt eller inte återstår väl kanske att se...
...men det rapporteras om catsuits, 16.000 Swarovskikristaller, en 700 meter (!!) lång boa och en AIDS Red Ribbon täckt av män och fjädrar, vilket kanske inte låter som helt självklara inslag i ett framträdande till Österrikes rocklåt...men samtidigt är det ju verkligen inget som låter helt orimligt i en Eurovisionfinal och dessutom är det ju absolut något som vi skulle vilja se!

Ännu syns det dock inte till några aprilskämt om The Ark på QX.se liknande det om Carola ifjol...

Uppdatering: Enligt uppgifter under kvällen så ÄR informationen om Österrikes 700 metersboa INGET aprilskämt utan alldeles på riktigt. HUR kul är inte det?

Inga kommentarer: