12 april 2007

Schlagerkortisar

Tre saker jag har lärt mig om Rysslands bidrag Song #1 och Gruppen Serebro de senaste dagarna:
1. Serebro (betyder silver på ryska) består av Elena Temnikova, Olga Seryabkina and Marina Lizorkina.
2. Mannen bakom bandet heter Maxim Fadeev och är en rysk popmogul som medger att gruppens lansering kom lite tidigare än planerat på grund av ESC.
3. Tjejerna meddelade i en TV-intervju nyligen att "It's our first concert and stage appearance, so I guess there will be nerves".
Där ser man... Inte riktigt The Ark-rutin på ett av årets bästa bidrag (förhandsvideomässigt).

Den 21/4 dyker Sarah Dawn Finer upp i den gamle Blond-medlemmen Gabriel Forss nya körprogram "Förfest med Gabriel" på SVT. Sarah har tidigare medverkat i kören One Voice som är programmets huskör. I sommar kommer hon annars att synas med en annan melodifestivalräv - Robban Wells – i Rhapsody in Rock.

We always love the Schlager Boys – but we love them even more when they find things in our blog and make a fantastic story out of it. Oh you fab Brittish people… First The Queen and The Last King of Scotland and now this!

Sonja Aldén (som nyss knäckte extra som radioprogramledare med Adam Alsing) åker med Christer Sjögren på Kyrko- och Konserthusturné i höst.

Så här ser danska DQs kommande skivomslag ut i fall ni är intresserade!

När Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg döpte sin Vilmer sjöng församlingen "Samba sambero" och "För Kung och Fosterland" meddelade Aftonbladet tidigare i veckan. Inget stod om varför man inte sjöng "Vi Kan Gunga" eller "Här Stannar Jag Kvar", men däremot fick vi veta att Vilmer heter David i andranamn efter Anna Books ofödde son som hon förlorade under ett missfall i Let's Dance. Snacka om att det lilla livet är en schlager.

Lite favoritskap verkar Sverige ha bland fansen också trots allt i ESC... Eller är alla som röstat här svenskar?

Norska Guri kommer inte ha kvar sina svenska dansare när hon tävlar i helsingfors. För att väcka lite extra uppmärksamhet i konkurensen kommer hon istället ha övat in lite hetare latinosteg och dels ha med sig ett gäng norska tävlingsdansare på scen.
Hm. Good Luck Guri, säger jag. Norrmännen får väl hoppas att hela världens nyfunna kärlek till Let's Dance-konceptet kan få européerna att glömma bort att de röstar på en urvattnad G:son-på-halvfart-dänga i så fall...

Och så här ser förresten Sonjas kommande skiva ut!

Jag är inte riktigt med på skämtet här (eftersom originalet har exakt samma dans och är mera en parodi än vad det här är) med det är ju ganska välgjort och lättare att lära sig stegen inför Scooch i Helsingfors…

Dagens löpsedel i Expressen handlar om att Anna Book var av med körkortet i två månader…för ett år sedan. Weee. Kan någon stava till t r ö g n y h e t s v e c k a.

Vampyrerna som DJ Bobo sjunger om har rört upp en folkstorm bland kristna fundamentaliter i Schweiz. DJ Bobo kontrar med att "de är en liten del av Schweiz som jag inte vill representera…"

Magnus Carlsson, Andreas Johnson och Måns Zelmerlöw var alla med i RIX FM härom morgonen för att berätta att de allihopa kommer dyka upp på RixFms Turné som drar igång 18/5. Alla artisterna kommer dock inte vara med på alla de 18 platser där turnén stannar till i sommar.

Zemlan fick ju för övrigt ge upp förstaplatsen på Svensktoppen till Sarah Dawn Finer i söndags, men tog istället över tronen på försäljningslistan. The Ark (som Måns knuffade ned från toppen) tronar dock fortfarande dubbelt på Tracks.

Missade ni Magnus Carlssons balladversion av Live Forever i Bingolotto förresten? Här har ni den i så fall.

Inga kommentarer: