11 maj 2007

Eurovisionkortisar

Senaste korta direkt från ESCs pressrum!

The Ark berättade på sin presskonferens att deras stora favorit är Ukrainas Verka (som de träffat och snackat med vid flera tillfällen), men Ola erkände också att han fick en tår i ögat av Serbiens Marija när han såg programmet igår och att den seglat upp som en liten favorit. Vitryssland hade de däremot ingenting alls att säga om… Man fick lite känslan av att de knappt kom ihåg vem Koldun var.

Från dagens genrep kan vi berätta att de meningslösa vykorten från gårdagens kvalfinal är fortfarande kvar i finalen. Jo, jag förstår att de måste fixa scenen mellan låtarna…men det måste väl finnas något roligare att visa än (oftast) poänglösa turistfilmer.

Kände bara för en Roger-bild till…

Armeniens bidrag går ut näst sist, och ändå lyckas jag varje gång glömma bort låten innan den är slut. Det är verkligen en konst i sig. Det ryktas för övrigt att Armenien ville ha ett gäng med tama huskatter (!) på scen, men stoppades av EBU. Istället valde de ett träd fullt av toalettpapper.

The Ark träffade dessutom Lordi under dagen och ett av monstren halade till Sylvester Schlegels stora förvåning ("Jag visste inte ens att de där dräkterna hade fickor!") upp en kamera för att få fotografera sitt svenska favoritband.

Ryktet säger också att i vissa länder har spelandet på Verka Serduchka nu stoppats eftersom han är en alldeles för självklar vinnare i morgon.

Lordi inleder förresten finalen i ett långt mycket bättre nummer än det som inledde semifinalen, och när kvällens största fyrverkeri brakar loss så inser man igen vilken bra låt Hardrock Halleluja faktiskt är och varför den vann.

…och för ännu en Scooch-bild.

Ola Salo fördömde också allt snack om att Östeuropa tar över festivalen, och uppmuntrade till eftertanke om vilka fördomar det är som fostrar sådana uttalanden och nämnde i förbifarten att han trodde ESC var en plats menad för "musikalisk förbrödring".

Nycirkus och hårdrock i drivor… Mellanakterna är verkligen inte designade för mig kan jag meddela.

Anyone for Lordi-läsk?

Favvo-TobbeAftonbladet har fått utstå mycket för sitt inlägg om efterfestfiaskot igår – nyss cashade han dessutom in sitt första dödshot – och för sin kritik om de finska bildvinklarna. Suck. Jag kan bara inte förstå hur folk kan ta sitt TV-bolags tillkortakommanden som personliga förolämpningar?

Slutligen: Vi må vara ungefär så nordost man kan komma i Europa, men dygnsrytmen här är närmast sydlänsk. I natt la vi oss klockan fem (och då hade vi alltså inte ens hunnit med någon form av fest eftersom den var över innan vi hann dit), steg upp klockan tolv och snart är det väl dags för lunch runt 19. Morgondagens efterfest börjar kvart över ett på natten till söndag. Finland goes Spanien…men utan värmen och siestan.

Håll ögonen öppna för våra finalbetyg på QX.se inom kort!

Inga kommentarer: