13 november 2007

Gospel is the word: Idolernas låtval

Gospel kan man tydligen tolka hur som helst enligt Tv4. Förvänta er alltså inga Jesuslåtar när idolerna med Carolas hjälp ska tolka guds musik. Här är låtarna artisterna tar sig an på fredag. Och till vår besvikelse så är det inte som tidigare år, att när det är fem kvar sjunger de två låtar var...fortfarande BARA en låt var....

1. Marie Picasso
Låtval: How will I know/Whitney Houston
Kommentar: Ärligt, Picasso? Var Whitneys genombrottslåt det bästa du kunde hitta denna vecka. Visst, du kan kanske uträtta storverk med den, men låtvalet är ju aptrist.

2. Andreas Sjöberg
Låtval: I still haven´t found what I´m looking for/U2
Kommentar: Ja, han kommer att sjunga bra. Ja, han kommer att få lovord av juryn. Ja, han kommer inte att åka ut. Hur starkt stöd har denna oidoliga icke-popstjärna ute i landet egentligen? I want him out now.

3. Mattias Andréasson
Låtval: The worlds greatest/R. Kelly
Kommentar: Lika väntat som en falskton i ett Sandra Dahlberg-framträdande väljer denna mjukissoulare bara låtar i backen märkt "boybandshits och lättsoul". Bra låt...men inte kan han bli kvar efter denna vecka?

4. Daniel Karlsson
Låtval: California dreamin/The mamas and the papas
Kommentar: Inte har vi sett vidare mycket utveckling från storfavoriten de senaste veckorna? Daniel framstår allt mindre som den som vi vill se som vinnare i Globen. Och Sebastian-rycken var originella i sju sekunder. Men låtvalet är bra (även om låten känns mer Amanda än Daniel).

5. Amanda Jensen
Låtval: Suspicious minds/Elvis
Kommentar: Is this the moment vi har väntat på? Ska Amanda äntligen hitta tillbaka till kvalveckans form? Förra veckan var hon vass och denna vecka bör hon kunna toppa det när hon tar sig an Elvis (kanske) bästa låt.

Inga kommentarer: