13 december 2007

E.M.D - D.R.I.V.E.R D.E M.E.D M.I.G?

Det ÄR lucia idag va? Och inte första april?

Hela den här grejen med en Idolvariant av GES (eller varför inte Hansson, Carson och Malmqvist) känns nämligen bara allt mera absurd för mig.
Är det någon av er där ute som förstår varför det här boyb...förlåt, den här "supergruppen"...har tillkommit? Har inte Danny en fungerande karriär med tre hitsinglar (varav den sista fortfarande ligger på listorna och är en av årets bästa låtar)? Och sålde inte Erik åtminstonde hyfsat?

Ändå bestämmer sig alltså dessa för att starta en grupp...men för att riktigt spika igen kistan så (citat från Expressen):

"Vi kom fram till att det vore ultimat med en tredje person. Det fanns inga självklara val, men det stod ganska klart vem det skulle bli när den här gossen klev in i auditionrummet i "Idol", säger Danny Saucedo och vänder sig till Mattias Andréasson. Vi hade mer eller mindre bestämt oss för honom, utan att han själv visste det, fortsätter han."

Men det slutar inte här. Hade det slutat här och grabbarna nu skulle turnera runt likt ett hallonbröstens svar på Ladies Night så hade jag kunnat köpa det. Erik sjunger sin hit. Danny sina och Mattias...tja... Kjell Bergqvist är ju med i Ladies Night. Bara tjejerna skriker och kastar små gosedjur de fiskat upp med griparm på Liseberg och Grönan så blir alla glada och vi kan kränga lite extra skivor. Det hade jag förstått fullt ut.

Men nä. Grabbarna ska släppa en singel. Redan nästa vecka släpps gruppens - som alltså GES-likt valt att pussla med sina bokstäver i namnen och kalla sig E.M.D - första singel. En singel som blir - tada - All for love.

All for Love???!!!

Skitlåten Brian Adams var tvungen att hosta ur sig när Everything I do (I'll Do it For You) blivit en megasuccé för Robin Hood-filmen, och filmbolaget behövde "något liknande" till De tre musketörerna? En låt med Bryan Adams, Sting och Rod Stewart? Fräscht! Och covers är ju inte så Idol, heller.

"Den är klockren. Det är tre snubbar, tre artister, som gjort en bra grej tillsammans. Jag tycker att det är ett jäkligt bra budskap i låten och framför allt är det en otroligt vacker låt. Vi är ju lite av tre musketörer. Så när jag föreslog den var det bara tummen upp, säger Danny"

ÄR det här verkligen ett citat av samma kille som stod och sa att han ville göra modern danspop för knappt ett år sedan när Tokyo kom?

Förtvivlat försöker man tänka att det kanske bara är en fas de går igenom. En sorts åttiotallistisk variant av att vi i min generation hade en stund runt 1990 då Tomas Ledins sjuttiotalshits plötsligt var superheta, och att man kan låta dem få en låt. Så BANG läser man vidare i Expressen:

"All for love är den enda låten som är klar för albumet, som till hälften ska innehålla nyskrivet material och till hälften gamla hits. Bland tänkbara låtar som diskuterats finns You med Ten Sharp, More than words med Extreme och Stefan Anderssons Anywhere is paradise"

Vad vi har är alltså Cascada-covers på gubbrocklåtar i pojkbandstappning?

Mörker. Så mörkt att hade det inte varit Lucia idag så hade jag inte hittat till tangentbordet. Och jokrarna till Melodifestivalen 2008 är inte klara ännu... Hjälp!

Uppgifter hämtade från Expressen. Foto: Niclas Brunzell/SonyBMG

6 kommentarer:

Ellen / Schlagerprinsessan.se sa...

Ja, du... Det är alldeles obegripligt. Jag förstår ingenting. Pinsamt! Turnépaket med de tre idolpojkarna hade ju varit smart... lite samma publik men ändå inte och både Danny och Erik har ju hits som funkar. Men ett ALBUM tillsammans?! Vad är grejen?! Och varför så lökiga låtar?!

eurofivestar sa...

Ja. Det här känns riktigt riktigt crappy.
Vem vill lyssna till sånt där? Och jag fattar inte att Danny vill kasta bort sin solokarriär, för det är ju det han gör.
Riktigt trist.

Ellen / Schlagerprinsessan.se sa...

HAHAHAHHAH! Det här var absolut roligast i Expressens/TT:s artikel:

- Vi är alla 80-talare, födda 81, 83, och 86, och vi kände väldigt starkt för gamla 80-talslåtar. Vi vill damma av dem och ge dem nytt liv med ett nytt fräscht sound, men även göra nyskrivet material som påminner om de låtarna, säger Danny Saucedo, utan att reflektera över att alla dessa låtar gavs ut under 90-talet.

Oswald sa...

Visst är det fantastiskt.
Måste nästan lyfta in den meningen också.

Anonym sa...

hm jag fattar inte problemet... deär bra på att sjunga alla tre låten är en av mina favoriter och den låter bra även med EMD...
go guys säger jag.... allt som e kul ska man göra och sjunga e kul både ihop med andra och själv...

Anonym sa...

vrf klagar ni ? de e de bästa som finns ju !!!!!! så komigen sluta med de dära de suger ju lika mkt som nio din blogg , !