18 januari 2008

Cirkus Carola drar igång sitt jubileumsår

Den 20:e februari släpper SONY BMG en jubileumsupplaga av Sveriges mest sålda skiva genom tiderna - Carolas Främling från 1983. Nyutgivningen har fått det fantasifulla namnet Främling 25 år.






















Så här fortsätter skivbolaget att beskriva sin utgivning:

Den 26 februari 1983 föddes en stjärna!
Carola Häggkvist vann i utklassningsstil Melodifestivalen på Palladium i Malmö. 16-åringen som ingen hört talas om tidigare fick högsta poäng av samtliga jurygrupper och hela Sverige exploderade i en Carolafeber utan dess like. Främling såldes totalt under 1983 i över en miljon LP, singlar och kassetter och Carola slog publikrekord i 24 av 26 spelningar denna sommar. Sedan dess har Carola varit en av våra mest omtyckta och omskrivna artister med otaliga succéer.
Förutom den remastrade orginalskivan Främling innehåller dubbel-CD:n FRÄMLING 25 ÅR exklusivt bonusmaterial i form av:

Låten Främling i en unik fyr-språks inspelning på tyska, holländska, engelska och svenska - aldrig tidigare utgiven på CD.
Carolas övriga melodifestivalsbidrag på svenska och engelska.
Albumet Happy Days från 1985 - aldrig tidigare utgiven på CD.

Bonusalbumet Happy Days är en samling av demos, liveinspelningar och singlar. Det innehåller bland annat fyra livespår inspelade i Stockholm år 1984 samt Carolas allra första demoinspelning av Dan Hill’s stora hit Sometimes When We Touch som gjordes när hon bara var 14 år.

Så är ni sugna på att ännu en skiva med Fångad av en Stormvind, Evighet och Främling så vet ni vad ni ska ladda ned den 20e februari. Ett datum som - säkert bara av en slump - infinner sig tre dagar efter Carola & Andreas förväntade finalavancemang i Melodifestivalens andra delfinal i Västerås.

1 kommentar:

Sofie sa...

Åh, det albumet ska jag köpa! Kul!