17 januari 2008

Frankenstein - Mums-Mums för Dracula?

Bortsett från Todomondos hemskhet ifjol så har Rumänien varit inne i ett stim av schysta ESC-låtar de senaste åren; Luminitas Let Me Try 2005 och Mihai Trăistarius Tornero 2006. Det var väl därför varken oväntat eller speciellt konstigt att Europas schlagerfanatiker hungrigt kastade sig över startlistan när Rumänska TV-bolaget TVR presenterade sitt startfält idag.

Desto mera oväntat var kanske att svensk media skulle ta upp det och att Sveriges alla schlagerbloggare nästan skulle kissa på sig av upphetsning (vi också som ni märker) - men så blev det.

Anledningen stavas såklart Måns Zelmerlöw.

Efter att Carola börjar bli lika vanlig i Melodifestivalen som Christer Björkman, och efter att halva landet på klassiskt svenskt efterklokt vis fått säga "vad var det vi sa!" efter The Arks flopp ifjol, så är Zemlan helt enkelt hetaste heta i schlagersammanhang, och efter att kategoriskt tackat nej till MF i år så dyker han plötsligt upp i tävlingen ändå...fast i Rumänien!

Nå, riktigt sant är det ju inte.
Egentligen är det en av kandidaterna till att kallas 2000-talets Lasse Holm som skall hyllas: Henrik Wikström har (förutom de fem låtar han har med i MF) fått med två låtar i Rumänien (Shine och Dr Frankenstein) och på den förstnämnda finns Måns med som medförfattare, medan det på den andra listas en demosångare vid namn Master Måns (btw skulle man inte kunna döda för att få skicka någon som kallar sig Master Måns med en låt som heter Dr Frankenstein till Europa?). Guess who that is?

Nåväl. Så roligt ska inte Rumänerna få det. Tydligen är inte Mums-Mums alls så pigg på att representera the land of vampires, och låtarna kommer istället sjungas av (förmodligen) inhemska artister.

Svenska representanter blir Rumänerna dock inte utan, men det blir istället Rednex, som ju diskades i Rumänien ifjol, som nu försöker igen med låten Railroad, Railroad, även i år tillsammans med gruppen Ro-Mania.

Listan på alla låtarna i Rumänien hittar ni till exempel HÄR.

Inga kommentarer: