29 januari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Alla gamla x"

Låt: Alla gamla x
Artist: Face 84
Kompositörer: Lars "Dille" Diedricson, Martin Hedström & Wille Crafoord
Tidigare schlagervana: Ingen för Face 84, men Dille och Martin skrev Jag ljuger så bra med "Pling". Och Dille var även med och skrev Tusen och en natt och No hay nada mas. (Och i ärlighetens namn var han även med och skrev usla Engfors-floppen Ready for me....)

Största hits: Inga alls.
Intressantast är nog att:Tjejkvartetten från Varberg har belönats med en "Guldklav" (dansbandsgrammis) som "Årets Uppstickare 2006". Tjejerna är mer eller mindre ett dansband med en smårockig repertoar, tänk ett ungt kvinnligt Arvingarna,Thorleif-teens eller The Pinks 2008.
Lyssna gärna på: Finns inget ute...

Så sägs det officiellt om låten...: "En poplåt med lite 60-talsinfluenser."
...och det här är vad vi har hört om låten: En svincharmig dansbandslåt med skoldansfeeling som ekar 60-talet. Texten är Crafoordskt gullig och ordet "hönsnätsbur" är brilljant använt i schlagerrefrängen.
Trolig chans att nå Globen: Inte nog med att tjejerna tävlar mot elefanter som E-type & The Poodles och Christer Sjögren (märkligt att tävlingens två dansbandslåtar hamnat i samma deltävling....). Dom ska dessutom besegra starka utmanare som Suzzie Tappers starka ballad Visst finns mirakel och Velvets dansdänga Deja vu. Chansen att nå Globen är tyvärr mini. Synd på så rara dansbandsärtor.

Inga kommentarer: