13 januari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Empty room""

Låt: Empty room
Artist: Sanna Nielsen
Kompositörer: Bobby Ljunggren (m & t), Aleena Gibson (m & t)
Tidigare schlagervana: Sanna kom trea 2001 med Igår, idag, femma 2003 med Hela världen för mig, åtta 2005 med Du och jag mot världen, och sjua 2007 med Vågar du, vågar jag.

Största hits: Bland schlagerlåtarna så är Hela världen för mig en gjuten schlagerklassiker. Och om man bortser från schlagerbidragen så toppade Sanna Svensktoppen med Till en fågel som 12-åring, och hade en mindre hit med Vägen hem för två år sedan.
Intressantast är nog att: Sanna har chansen att för fjärde gången nå en Globenfinal med Empty room. Och trots att det snackades om "En ny Sanna" förra året så är det mer befogat detta år. Empty room lär innebära ett nytt sångsätt för stjärnan och hennes berömda vibrato lämnar hon utanför scenen i år.
Lyssna gärna på: Vägen hem borde ju ha varit med i schlagern, och på just "Vägen hem"-plattan finns dessutom en väldigt skön popschlager som heter I natt. Den skickades in till festivalen 2004-2005 under namnet Tonight men kom som ni förstår inte med. På hennes senaste platta, "Sanna 11-22" finns dessutom två riktigt bra popschlagers, Surrender och Loneliness.

Så sägs det officiellt om låten...: "En innerlig och dramatisk ballad som visar upp en ny sida hos Sanna Nielsen".
...och det här är vad vi har hört om låten: Att det är en mäktig ballad råder det ingen tvekan om. Och enligt våra källor är den väldigt vacker schlagerballad som känns fräsch, egen och ger Sanna en chans att skina röstmässigt.
Trolig chans att nå Globen: Rätt stor. Sanna är tillsammans med Ola Västeråstävlingens enda stora namn, och med tanke på hennes "trackrecord" i festivalen så är en finalbiljett mycket trolig. Och Sanna, som är en grym sångerska, har ju faktiskt inte fått chansen ett bjuda publiken på en ballad sedan hon kom trea 2001 med Igår, idag. Och om E-type/The Poodles rock och Christer Sjögrens dansbandsschlager avacerar från delfinal ett är det väl dags för en ballad i den andra delfinalen. Och låten är ju faktiskt signerad Bobby Ljunggren...6 kommentarer:

Anonym sa...

Det KAN ju bli en ganska intressant final i år, Bengtzing, Carola, Sanna och Charlotte, MEN det är ju föga troligt. // Henrik

Oswald sa...

Jag tror inte det är HELT omöjligt faktiskt.

Ronny sa...

Håller med. Sanna slåss med Ola om finalplatsen. Charlotte och Linda är givna, och Carola...Hahaha.

p sa...

jag tycker refrängen låter riktigt likt "agnes - right here , right now"

www.suraapplet.blogg.se sa...

jag tycker refrängen låter riktigt likt Agnes - right here , right now

bengtzing sa...

Säger som många andra. Sanna ÄR vår nya schlagerdrottning. Sorry Carola