13 januari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Den första svalan"

Låt: Den första svalan
Artist: Alexander Schöld
Kompositörer: Fredrik Thomander (m), Anders Wikström (m), Ingela "Pling" Forsman (t)
Tidigare schlagervana: Ingen alls för Alexander Schöld, men plenty för Pling. Och Thomander/Wikström har skrivit låtar åt N´Sync, Darin, A-teens, Agnes, Bosson, Fergie, Aqua och Markus Fagervall.

Största hits: Vi har aldrig hört talas om låtarna, men Schöld har haft två singlar på svenska hitlistan. Drömmen, som nådde en femteplats 2005, och Dé é sommar, som låg trea som högst i juli 2005.
Intressantast är nog att: Alexander Schöld har varit nära att komma med i festivalen de senaste två åren och i år gick det alltså hela vägen. Och så blir det ju kul att se om en Fame Factory-artist kan slå i festivalen så långt efter sin medverkan. Men behöver vi en ny Jimmy Jansson?
Lyssna gärna på: Ja...Om någon har nåt tips så kan ni väl maila? Schöld har två låtar upplagda på sin MySpace-sida.

Så sägs det officiellt om låten...: "Positiv, gitarrdriven pop/rock-låt som handlar om våren och förväntansfull kärlek".
...och det här är vad vi har hört om låten: Gitarrpop a´la Gessle och Jimmy Jansson. Mognare än den sistnämnda dock. Men inget man kommer ihåg efter första lyssningen...
Trolig chans att nå Globen: Minimal. Ola, som deltar i samma deltävling är hands-down småbrudarnas förstahandsval. Och den här typen av musik lyckas väl sällan särskilt bra i festivalen...? Dessutom kan killens nasala sätt att sjunga snarare provocera än engagera, något ni hör prov på i videon här nedan...Uppdatering: Här är Alexanders alldeles färska singel Jag Hatar Dig med video:

Inga kommentarer: