14 februari 2008

Alexander Schöld - Den första svalan

…och eftersom all The Nicoles snö ligger kvar i drivor på scen så drar de in Alexander Schöld på en pulka… Eller också inte.
Nåväl. Alexander gör precis det han ska (jag stör mig inte så mycket på hans röst som jag brukar) och texten är en riktigt fin "snart kommer sommaren efter en lång vinter"-text av Ingela Pling (som därmed är lite förlåten för alla "C'est Magnifique!" förra veckan).
...men hmmm...
Är vi inte trötta på sådan här Jimmy Jansson/Jumper/YeahYeahWowWow-dagispop, som tydligen bara existerar i Melodifestivalen numera?

Konstigast med låten är att den har absolut ingen början (rätt var det är så startar den bara) och ännu mindre ett slut (hade låtarna förra veckan konstiga slut så slår den här alla rekord) där det känns som om man bara drar ut sladden. Som om man sticker in huvudet i ett rum i exakt tre minuter, där låten redan börjat och inte slutat när du drar ut huvudet igen. Skumt.

Som kuriosa kan meddelas att gitarristen till vänster om Schöld ger ordet övertaggad ett ansikte. Vi vet inte riktigt om han försöker se ut som om han spelar gitarr, eller om han viftar bort en geting.

Inga kommentarer: