21 februari 2008

Bozzzzzzzzzzznisk ballad

Ballad på bosniska kan ju faktiskt bli hur bra som helst. Balkanballader har ju håvat in mängder av poäng i Eurovision de senaste åren och inte allt för sällan har det kommit tior och tolvor från Sverige. Frågan är hur en sådan låt tas bara emot när den ramlar in i folkhemmet från en Melodifestivalscen?

Dessutom är inte det här en ny Lane Moje, Molitva eller Leijla. Det är en okej ballad - varken mer eller mindre - som råkar vara på bosniska med en kille med ordentligt bra pipa och med kören dramatiskt utplacerade på en liten upphöjning. Samtidigt är det inget som kittlar mina luttrade schlagerfötter. Självklart har låten sin publik, men jag vågar nog säga direkt att den får svårt att slå brett på lördag med en gotländsk tjejkvartett med en annan ballad i samma startfält.

Kuriosa: Fyran i Miss World (bäst placerade Europeiska tjej) Annie Olive från Gislaved finns med på scen och spelar elektrisk cello - ett instrument hon för övrigt kan spela, så hon är inte bara med för sitt vackra yttre.

Inga kommentarer: