25 februari 2008

Island 2008

Islänningarna har haft så sjukt många delfinaler innan sin nationella final (de började redan i höstas) att jag tappat räkning. Efter att en oändlig massa låtar slagits ut vägen fick de i alla fall tillslut fram en vinnare i lördags - Eurobandið med This is my life.

När låten tävlade i sin delfinal lät den helt annorlunda - när vår vän Eurofivestar spelade upp den för oss under Göteborgsveckanvad den mera en traditionell gladschlager på isländska (och hette Fulkomid lif) - och det såg ut så HÄR. Nu däremot har islänningarna bytt språk, vässat framträdandet och tryckt ner eurodisco-gasen i 180...och nog känns det helt spontant som något vi svenskar kommer rösta på nu när Island ligger i samma delfinal som oss?


1 kommentar:

Pär sa...

Island KAN bli farliga - och ja, jag tror verligen de kommer vara i toppen i år. Kul! Låten, som ju har en killer-refräng, är en snygg hybrid mellan klassisk schlager och eurodisco. Norge, Schweiz och Turkit imponerar också hittills. Rumänien är lyssningsbart. Resten är verkligen crap, crap, crap..