28 februari 2008

Nordman tar (med) sig (någon) i brasan!

Alla som hört demon till den här låten nämner att exempelvis Sarek hade varit ett bättre alternativ som artistval här...och efter några första lyssningar är jag böjd att hålla med.

Inte för att jag har något större problem med Nordman (samtidigt som den här naturromantiska musikstilen känns väldigt nittiotal för mig) men det verkar som om Håkan Hemlin har lite problem med låten. Det känns nämligen som om det är alldeles, alldeles för många ord per sekund här.

Ni minns Ööööö-deeeeet-vaaaaaar-miiiiiin-väääääääg. Väldigt Nordman.
Här är det mera blablablablablablablablablabla - i lågornas skeeen! Inte Nordman.

Den här berättande texten om tjejen som ska häxbrännas känns nämligen som om den försöker få med alla 400 sidorna av Guillous Häxornas Tid på tre minuter...

Med det sagt är det ändå en ganska effektiv poplåt med alla attribut en Nordmanlåt ska ha, ett tugnt driv och med ett riktigt kraftfull Wow-oh! i refrängen. Kan gå hur som helst. Men jag tror faktiskt på en plats utanför pallen just nu.

Fotnot: Det brinner i det här numret. Mycket. Inte helt oväntat. Och ja. En dansartjej illustrerar hela tiden den här historien och kliver upp på bålet på slutet.

3 kommentarer:

Alexander sa...

Mer eller mindre intressant information; Sarek tackade nej till låten, de tyckte inte den var tillräckligt bra. Sedan vill de inte arbeta med Mårten mer. :)

Anonym sa...

Helt korrekt Alexander att Sarek fick en förfrågan!

Huruvida Sarek inte vill jobba med Mårten eller inte, det har jag ingen aning om, men jag har svårt att tro att Mårten & Lina skulle lägga ner nån större energi på ett one-hit-wonder band som Sarek. Dom har ju gjort Marie Picassos This Moment sen vet jag att Lina skriver tillsammans med en del internationella låtskrivare samt att Mårten & Oscar Merner jobbar tillsammans med Anders Bagge, som ju gjort ett antal världshits!

Anonym sa...

Ja det har ju verkligen gått bra för Sarek efter att dom var med med Genom eld och vatten:(
Vad jag vet så skickade dom in ett antal låtar till årets uttagning men ingen kom med..

Håller Sarek ens på fortfarande?
Nån som vet?