15 februari 2008

Schlagerkortisar från Dagens Publikgenrep

För Schlagerprofilerna började genrepet med en chock: otvättade och dana hamnade vi precis bakom Måns Zelmerlöw, vars påa om hur man röstar skulle bandas för användning i morgondagens sändning. Kändes sådär att sitta å le småfånigt och orakat in i rutan i flera minuter. Lyckligtvis gick ett rykte efter alltihopa om att Måns inte blivit bra och att allt ska filmas om imorgon. Hurra!

Björn Gustafssons mellanakt är den här gången helt utan Eurodisco och handlar istället om trolleri. "Sådär" är vårt slutomdöme - men svävningsnumret i slutet då han försöker få studiomannen Henke von Z att lyfta från scenen är väldigt skojig.

Sanna Nielsen har visat sig vara (läs vår publikundersökning HÄR) en av storfavoriterna här i Västerås med sin superballad - men under genrepet blev det stillsamma numret allt annat än lugna gatan. Ett långt tjut och rundgång höll först på att spräcka både Brömöllatösen och publikens trumhinnor, och när numret sedan väl startade så stoppade Sanna det efter några sekunder eftersom hennes medhörning inte fungerade. Efter ett längre stopp i showen - då Kristian Luuk och Sanna gnabbades lite kärleksfullt (och då det verkligen kom fram vilket proffs Nielsen är) - så var Sanna äntligen på banan och kunde köra vad som mer och mer framstår som den mest rättvisa Globenfinalisten den här veckan.

Publikundersökningen förresten... När man läser den ska man ha i åtanke att Carola & Andreas vann den av de lottade finalbiljetterna (till publikens förtjusning) tillsammans med The Nicole. Ola, Sanna och Lasse Lindh kom sist - vilket kan ha påverkat att publiken lite glömde bort Ola och Lasse som ju kör sina nummer som nummer ett och två imorgon.

Rongedal fortsätter att imponera med sin lekfulla Mika/Scissor Sisters-låt, men deras synkrondansande jättegubbar på skärmarna bakom dem verkar vägra vilja komma i synk med sina livs levande dubletter på scen. Vi håller tummarna för att det fungerar imorgon!

Tävlingarna mellan Luuk och artisterna i "vykorten" innan låtarna fortsätter vara skojiga - och den här veckan blir det långt mycket jämnare i allt ifrån danstävling till tårtätning.

Något ni förmodligen inte lär få se i morgon däremot är en låttext-tävling i Green Room utlys av Kristian Luuk. Han försökte nämligen med det ikväll och resultatet var under all kritik med bara massa lösryckta ord och One Love mitt i alltihopa. Kan man misstänka att Carola sänkte Kristians idé?

Har ni biljett längst fram i ABB Arena imorgon så ta på er oömma kläder... Det kommer snöa en hel del på er under (men kanske framförallt efter när det ska tokstädas på några få sekunder) The Nicoles Razborka.

Glöm nu inte läsa våra betyg på QX.se!
Ni hittar en grundlig genomgång av melodifestivalens andra delfinal HÄR!

Inga kommentarer: