29 februari 2008

Schlagerkortisar! Genrep Edition

Enligt ryktet valde Niklas Strömstedt sitt bidrag (som kom absolute sist i alla publikundersökningar ikväll, och som delar schlagerprofilerna i två läger huruvida det är en flipp eller flopp) enligt devisen "vilken av låtarna på kommande skivan kan jag med att skala ned till tre minuter?".

Schlagerprofilerna kan avslöja att Charlotte Perrellis klänning är så tajt att den är omöjlig att sitta i. Kollar ni noga på bilderna i Green Room imorgon kommer ni därför se att Hovmantorpstösen står upp, lite lätt lutad mot en vägg, hela omröstningen.

Fejktävlingen på fredagens rep vanns av Sibel och Daniel Mitsogiannis. Men att förklara bort deras höga placering i publikundersökningarna med det faktumet vågar vi absolut inte göra efter förra veckans Fridaskräll. Frida sjöng också sist under fredagsrepen och många skyllde hennes höga publikrespons på just det. Tji fick de. Och vi.

I första delfinalen var det Björkman. I andra Måns Zelmerlöw. Och i tredje Sarah Dawn Finer som läste upp ring-å-rösta-reglerna innan programmet. Morgondagens artist är hemlig, men studioman-Henke hintade om att det var någon som "svurit på att aldrig vara med i festivalen igen". Då vi sett Mats Carlsson-Pelli smyga omkring i kulisserna under repen så lägger vi vår röst på att det är Barbados/Alcazar/Live Forever-Magnus som rabblar siffror imorgon.

Kvällens mest omtalade accessoar? Sibels gigantiska lösögonfransar! "Man kollar inte på annat hela första minuten" var en av kommentarerna...

Vad gör Björn Gustavsson den här veckan då? Well, låt oss säga att han lider av sviterna från förra veckans kärleksförklaring och att det inbegriper en mobiltelefon och en flaska glögg...

Kristian Luuks mellannummer består den här gången av en resa till Belgrad för att kolla in ESC-arenan - och helt oväntat ett lågmält, vackert (och helt seriöst) modernt dansnummer med en duktig koreograf. Riktigt häftigt! De ordinarie dansarna kör vidare på elementen-temat och plaskar runt rejält i vattnet.

Håller resultatet av QX publikundersökning i sig, så blir det alltså Sibel som får möta E-type & Pudlarna i Kiruna, medan Daniel Mitsogiannis får ta sig an Andreas & Carola...

Johan Fransson, Tim Larsson och Tobias Lundgren - grabbarna bakom Linda Bengtzings tävlingsbidrag, och hennes hit Alla Flickor - ligger inte på latsidan. Förutom att de skrivit låten som blir Lindas singeluppföljare till Hur Svårt Kan Det Va? så ryktas de också ligga bakom Sibels schlageruppföljarsingel OCH Charlotte Perrellis dito. Bra jobbat grabbar!

Avslutningsvis: KUL att så många berättat vad de tycker om låtarna efter 60 sekundersklippen i inlägget en bit ned. Jätteskoj för oss att få höra! Fast innan ni stensågar våra omdömen (ni som valt att göra det) så kanske ni ska tänka lite, lite på att vi sett hur de framförs live i tre minutersversion. Inte för att det betyder att vi har rätt...men det är utifrån det vi skriver.

Glöm nu inte läsa våra betyg på QX.se när de dyker upp där om en stund!

Inga kommentarer: