13 februari 2008

Schlagerkortisar!

Det var ett tag sedan nu, men nu är det dags att blanda högt och låt, rykten och sanningar igen i ett gäng med schlagerkortisar!

Vi börjar med att avslöja att vi är två lite småsura schlagerprofiler idag. Inte för att SVT lägger sin första uppspelning klockan 18 ikväll (så vi som bokat tåg imorgonbitti inte kan ge er en första rapport förrän under morgondagens rep - kolla vår kompis Tobbe för direktinfo ikväll istället) utan för att .SE (och ett gäng andra redaktioner) igår blev bjudna på kebabpizza av Andra Generationen som reklam för deras kommande skiva Extra Allt. Vi såg däremot inte skymten av varken svag eller stark sås! Skäms! Nästa vecka hoppas vi bli bjudna på Carakolor, OLW från BWO och happy hour i närmaste Eskobar.

Vi har inte nämnt honom här i bloggen ännu, men nu när det är kortisdags så kan vi väl i alla fall visa en bild på favoriten i den irländska uttagningen. Han heter Dustin. Han är en kalkon. Och en docka. Eurovision 2008 får verkligen lida för Verkas andraplacering ifjol.

De flesta deltagarna i melodifestivalen bloggar ju på ett, två eller tre olika ställen (vår personliga favorit denna veckan är The Nicoles helt vansinniga blogg och såklart Schlagerprofilernas favoriter Caracola som vi verkar ha ett ömsesidigt utbyte med) - men ifrån Linköpingsfavoriterna i BWO är det knäpptyst. Till och med Martin Rolinskis egna blogg ligger stendöd sedan december. Anledning? Vi kan avslöja att det självklart är ett mycket medvetet val från de organlösa kropparna. De tror nämligen bestämt att förmycket skriverier om vad man åt till frukost eller vem man åkte hiss med senaste onsdagen kan leda till onödig överexponering...

Eskobars nya platta Death in Athens har nu skickats ut till journalister för att recenseras. Givetvis saknas dock Melodifestivalbidraget Hallelujah New World på skivan, men den 12/3 när plattan finns i butik kommer den ligga som spår två efter första singeln As the World Turns (vars video ni hittar här).

...fast självklart kan vi Schlagerprofiler inte låta bli att kolla upp vad som händer i BWO-lägret inför Linköping i alla fall: Denna vecka ligger gruppens Sunshine in the Rain fyra på listan över BBC2s mest spelade låtar i UK och på plats 30 total på brittiska airplay-listan. Det betyder att hur det än går i Linköping, så blir det en del TV i Storbritannien direkt efteråt. Inför deltävlingen laddar man dock också med massa jobb - men på på olika håll. Marina är till exempel i Spanien och Alexander är på väg till Brasilien...

Britterna är för övrigt mera förtegna om sin uttagning till ESC (de senaste åren kallad Making Your Mind Up och ledd av den alltid lika ironiska Terry Wogan) i år än någonsin tidigare, och man kommer inte ha någon presskonferens för att redovisa detaljerna. Kanske betyder detta att ryktet om att programmet i år skall ledas av Graham Norton, och vara en variant på de dokusåpor där han plockat fram musikalstjärnor (a' la' svenska West End Star) är sant? Eller så är allt precis som vanligt, och det är därför de inte tycker det är värt att skryta om det nämnvärt.

Stackars Carola är tydligen sjuk och kan inte träna (jag vet hur det känns...även om jag inte kan sjunga varken frisk eller sjuk) för att inte riskera att tappa rösten också. Klart tjejen då är värd största sviten i Västerås - inte minst eftersom kostnaden 2500 kronor per natt förmodligen är den ungefär dricks en normal internationell popstjärna betalar för ett rum under en turné.

...och okej. Lite till BWO då! För om Carola har störst svit i Västerås, så gissa vem som lagt beslag på den i Linköping? Ledtrådar: Shorts. Skägg. Midi, Maxi & Efti.

Här kan ni se de två svenskbidragen i Rumäniens tävling framförda live.LaGayla "Dr Frankenstein" Biondo "Shine"

Sandra Dahlberg berättar för QX.se idag att hon numera driver en te-butik i Hagfors som heter Tea & Plutten (och som har ett speciellt Jimmy Jansson-te), att hon inte skickade in några bidrag till MF i år (men tänker göra det nästa år) samt att hon ska uppträda på en schlagerfest i Västerås i helgen iklädd sin stora, rosa klänning från Pride 2006.

För er som inte orkar hålla koll på vilka låtar/länder som redan är klara för Belgrad så rekommenderas Wikipedias ESC2008 sida, HÄR.

Nya TV-showen Studio Belinda på TV8 kommer ha några gedigna schlagerbesök framöver. Den 18/2 dyker Kristian Luuk upp med sin ständige följeslagare och manusskrivare Josef Sterzenbach, medan Charlotte Perrelli sitter i soffan måndagen därpå och pratar om mediemammor (och säkert lite, lite Mello också).

Slutligen kan schlagerprofilerna kan avslöja att Linda Bengtzing tänker följa upp 2006s års tre klädombyten med kroppsmålning! På ett eller annat sätt, i alla fall... Och att BWOs Marjan Pejorski-designade kostymer (som både figurerar på scen i Linköping, i kommande videon till Lay Your Love on Me och på skivomslaget till nya samlingsskivan) fick schlagergeneralen Björkman att vrida sig i skrattkramper när han för första gången fick se dem i veckan som gick!

That's all from schlagerland!

Inga kommentarer: