13 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "One love"

Låt: One love
Artist: Carola Häggkvist & Andreas Johnson
Kompositörer: Carola Häggkvist, Andreas Johnson & Peter Kvint
Tidigare schlagervana: Carola har vunnit tre gånger och kommit tvåa en gång, Johnson har kommit tvåa och trea, och Kvint delar Johnsons placeringar plus en åttonde plats i Globenfinalen i fjol med Sebastians When the night comes falling.

Största hits: Johnsons har Sing for me och Glorious. Carola Främling, Evighet, Tommy tycker om mig och en släng andra gamla hits.
Intressantast är nog att: Hur denna superduo ska tas emot. Deras trackrecord talar för sig självt och båda är giganter var för sig i schlagersammanhang. Men är det inte lite ofräscht med Johnson för tredje året i rad? Och Carola? Bara två år efter hennes stora comeback är hon här igen, dessutom utan en schlager. Visst blir det enkelt final i det här svaga startfältet, men är det en Globenvinnare? Nja...
Lyssna gärna på: Duons nysläppta singel Lucky Star ger en liten hint om hur det kan låta.

Så sägs det officiellt om låten...: "En kraftfull, suggestiv explosion av kärlek och musik".
...och det här är vad vi har hört om låten: Ta en stor del In the name of love och blanda med en liten del av duons singel Lucky Star så har ni låten. Visst kommer många att tycka att det här är bra, duon skulle knappast ställa upp med crap. Men det här är inte kul nånstans, och borde vi inte skicka en riktigt vass upptempolåt i år?
Trolig chans att nå Globen: Är Globen rund?

Inga kommentarer: