15 februari 2008

Schlagerkortisar!

Några mycket korta grejer innan det är dags för veckans första publika genrep!

Det är inte bara veckans artister som trängs i ett galet schlagertokigt Västerås (varenda affär verkar ha fått ett exemplar av en schlagersamlingsskiva, eftersom vi hör gamla Melodifestivalsvinnare i varenda affär och på gator och torg) utan även andra kändisar från tävlingen. I morse åt Schlagerprofilerna frukost med Anna Book, såg hemmasonen (och tävlanden i sista deltävlingen) Fronda sörpla kaffe på ett café och mötte körtjejen Caroline Jönsson på H&M. Dessutom kommer stadens uteställen ryktesvis göras osäkra ikväll av både Måns Zelmerlöv och Linda Bengtzing.

Nya detaljer av den brittiska uttagningen har nu offentliggjorts. Terry Wogan och Claudia Winkleman och kommer heta 'Eurovision - Your Decision'. Claudia är för övrigt tjejen som ledde Eurovision Dance Contest med Graham Norton i höstas. Sex låtar totalt (indelade två och två i olika kategorier, som typ "duetter" eller "grupper") kommer tävla mot varandra uppdelat på två TV-program.

Vad som däremot inte avslöjats eller bekräftats - men som det skvallras om rätt friskt - är att allas vår Sonja Aldén var aktuell för den brittiska uttagningen med "en helt fantastisk låt"...men att det föll igenom eftersom Sonja redan hade annat bokat

Bert Karlsson är självklart på plats i arenan och lunkar omkring i arenan. Berts tips inför lördagen? Androla och Ola till Globen. Sanna och Kebabpizzan till Andra Chansen.

Håll nu utkik efter vår publikundersökning och våra betyg på alla låtarna som dyker upp på QX.se ikväll och inatt!

Inga kommentarer: