03 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Deja vu"

Låt: Deja Vu
Kompositörer: Pelle Ankarberg, David Jassy, Fredrik Larsson, Niclas Molinder, Joacim Persson och Niko Valsamidis.
Tidigare schlagervana: Förutom att hon var med i Schlagerkören i flera år och sjöng bakom Hanna & Lina i Big time party så deltog Velvet 2006 med Mi amore som gick till "Andra Chansen" (och blev Årets låt i Polen!).

Största hits: Rock down (to electric avenue), Don´t stop movin, Fix me
Intressantast är nog att: Vi kan tacka Velvet för "Andra Chansen"-upplägget. Efter att hon fick en liten tupp i halsen under Mi Amore-framträdandet var hon mycket missnöjd med att inte få sjunga låten igen i "Andra Chansen" (SVT visade bara det enda framträdandet de hade med henne i repris). MF-ledningen tänkte till och vips föddes "AC"-upplägget, där artisterna fick ytterligare en chans att slipa till framträdandet.
Lyssna gärna på: Fix me är en grym danslåt och både Hey och Doin it är schyssta låtar från debutplattan (som du kan lyssna på snuttar ifrån här)

Så sägs det officiellt om låten...: "En dansdänga och discorökare, med fantastisk refräng, som handlar om hur ett par hittar tillbaka till varandra".
...och det här är vad vi har hört om låten: Visst är det en dansdänga och refrängen kan ingen ta fel på. Men har Velvet där där extra som krävs för att man ska rösta på henne? Vi kommer garanterat att dansa till Deja vu hela våren, men alla som hört den säger att den är "bra". Och "bra" just aint good enough in Melodifestivalen...
Trolig chans att nå Globen: Velvet är visserligen ensam om en discoschlager i Göteborg, men med Amy, E-type & Poodles och Christer Sjögren blir det tufft. Men Velvet lär bjuda på show som heter duga och det kan räcka halvlångt. Sista AC-platsen, men antagligen femma....Discopopschlager brukar sluta där (enligt lex "discopopschlager-slutar-alltid-femma". Se bara på Sahlene, Sonja & Magnus Carlsson).


Inga kommentarer: