03 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Lullaby"

Låt: Lullaby
Artist: Brandur
Kompositörer: Henrik Wikström & Kristian Lagerström
Tidigare schlagervana: Brandur är debutant, medan Wikström har en löjligt lång schlager-CV.

Största hits: Waiting for the moonlight
Intressantast är nog att: Brandur är sedan flera år en stor firad stjärna i hemlandet Färöarna. Som tolvåring släppte han plattan "Waiting for the moonligt", som blev en stor framgång. På demon till Lullaby sjöng en okänd kille låten, men han ville enligt uppgifter inte sjunga låten i festivalen. Brandur kopplades in eftersom han jobbat med Lionheart (skivbolaget Henrik Wikström jobbar med), och gjorde en soulig låt lite mer till hans egen (eftersom Brandur enligt honom själv inte sjunger så souligt...).
Lyssna gärna på: Concept of time, So shy & Still friends

Så sägs det officiellt om låten...: "Själfull, visuell popballad med inslag av jazz, soul och filmmusik om varför kärleken tar slut".
...och det här är vad vi har hört om låten: En pianoballad där titelordet "lullaby" rimmar med "butterfly". Hmmm... vissa vi talat med älskar den. Andra är måttligt imponerade och tror inte att den har nån chans alls. Vår dom? Att det inte riktigt håller.
Trolig chans att nå Globen: Christer Sjögren, E-Type/The Poodles, Amy Diamond och Velvet är alla större namn. Och Suzzie Tapper har en starkare ballad. Vad kvarstår då? En fight med Michailov och Face 84 om smulorna? Tyvärr.

1 kommentar:

www.pierres.se sa...

Jag såg den danska finalen igår och den var så kass. Jag ville bara gråta