02 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Visst finns mirakel"

Låt: Visst finns mirakel
Artist: Suzzie Tapper
Kompositörer: Robin Abrahamsson, Amir Aly, Bobby Ljunggren, Maciel Numhauser
& med text av Suzzie Tapper
Tidigare schlagervana: Suzzie Tapper har aldrig varit med i MF. Aly och Abrahamson producerade Jills Crazy in love och har även med Rongedal-låten Just a minute i år.

Största hits: Med Suzzies Orkester hade sångerskan brottarhits med Man kan äga och Dansar i månen sken i slutet av åttiotalet.
Intressantast är nog att: Debut för en veteran med en väldigt egen röst. Tapper berättade för tre år sedan att hon har sjukdomen Parkinson och låten lär handla om hur hon mött kärleken efter sjukdomsbeskedet och på så sätt upplevt ett mirakel...
Lyssna gärna på: Man kan äga berör fortfarande och Dansar i månens sken får oss lätt på fötter. Men ni måste upptäcka Suzzies Orkesters helt förbisedda platta "In i ditt innersta" från 2005. Låten En enda kyss är väldigt vacker och ger delvis en hint om hur bra Visst finns mirakel är.

Så sägs det officiellt om låten...: "En skör och vacker ballad med en stark och personlig text".
...och det här är vad vi har hört om låten: Ovanstående beskrivning kunde inte vara mer träffande. Visst finns mirakel förtjänar hands down en plats i Globen. Det är en väldigt stark ballad som borde kunna bli årets Marie Lindberg...
Trolig chans att nå Globen: ....men i första deltävlingen är det tight, och röstar folk vidare en vemodigt vacker ballad på svenska? MrR sure hope so. Och om hon inte Globenskräller så blir det dock tveklöst "Andra Chansen". Så bra är den.

Foto: Peter Knutson, SVT

1 kommentar:

Mr D sa...

Zuzzie Tapper var med och skrev en låt till MF 2001. Den Jakob Stadell sjöng. Ett tips bara! : )