02 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "Line of Fire"

Låt: Line of Fire
Artister: E-type & The Poodles
Kompositörer: Jacob Samuelsson (The Poodles sångare) och Martin Eriksson (E-type)
Tidigare schlagervana: E-type gick till final 2004 och slutade femma med Paradise. The Poodles gick till final 2006 och slutade fyra med Night of passion.

Största hits: E-type kan ju stoltsera med euroklassiker som This is the way, Life, Angels crying och True believer. The Poodles har förutom schlagertjoffen Night of Passion haft mindre hits som Metal will stand tall (med Alcazar-Tess), och Song for you.
Intressantast är nog att: Två långhåriga akter att älska för alla dom som inte gillar schlagerdivor. Och dom är många. Denna kombo blir explosivt farlig... Men intressantast är dock att låten varken är The Poodles eller E-type. Kan det förvirra publiken?
Lyssna gärna på: E-types hitskatalog är lika rejäl som hans schampoförbrukning, men MrR är svag för E-type-hits som Calling your name, Blünchen-samarbetet Es ist nie vorbei och Angels crying. The Poodles...? Nja....Night of Passion är väl okej i sin genre.

Så sägs det officiellt om låten...: "Line Of Fire som en bombastisk, vacker, fundamentalistisk svängig livshyllning i exklusiv förpackning".
...och det här är vad vi har hört om låten: Låten är bättre än väntat och som sagt varken hårdrocksgapig a' la pudlarna eller eurostompig med maxat rappande a' la E-type. Låten är svängig, har bra refräng och är mer poprock i schlagerkostym än väntat. Kan gillas av folk som inte alls gillat artisterna tidigare.
Trolig chans att nå Globen: Enorm.Inga kommentarer: