16 februari 2008

Vilken chock! Vilken skräll! Vilken kväll! Vilken glädje!

Jag är helt snurrig.
Jag är helt svettig.
Jag är förbannat lycklig.

Jag älskade Sanna ikväll.
Vi älskade Sanna ikävll.
Hon var inte bara en delfinalsvinnare. Hon var inte bara en Globenvinnare. Hon var en Eurovisionvinnare. Fantastiskt. Båda Schlagerprofilerna grät under hennes nummer - och vi har ändå sett det ett antal gånger denna veckan.

Personligen så älskade jag även Ola och Rongedals låtar, och när Ola ropades upp till Andra Chansen så släcktes det där lilla, lilla hoppet jag haft en stund att kanske, kanske, kanske hade folk hoppat Androlas "vi är några av Sveriges bästa artister med en av kvällens snyggaste shower...men vi har en halvbralåt" bidrag...
...en väldigt kort stund...
....för när det avslöjades att Androla skulle fara ända upp till Kiruna så skrek jag så Västeråsarna trodde flyglarmet gick. Direkt förstod jag att det var Rongedals Mika/ScissorSisters-disco som slagit ut pizzan (det var för stor skillnad i publikundersökningarna) och eftersom det var min tredjefavorit efter Sanna och Ola ikväll så var lyckan total.

MrR kämpar också med att få luft mellan glädjetjuten här bredvid (och snart kan ni läsa hans slutrapport HÄR) och det är två personer vars kärlek till Melodifestivalen (och till det röstande svenska folket) mot all rimlighet faktiskt ökat ytterligare ett snäpp!

Nu blir det fest natten lång här, men kika in imorgon för en rapport om efterfesten (DET blir intressant kan jag lova). Nästa helg drar vi till Linköping för nya skrällar!

/Smiling in Love MrR & MrK

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fruktansvärt, det var precis det här jag befarade i december när jag fick reda på att dem skulle vara vara med. VAD har Rongedal som inte jag ser?? Som dem flesta svenskar verkar se?? JAG fattar ingenting. // Henrik

schlagermirja sa...

Så underbart att se The Carola bli brädad av Rongedal!

Micke sa...

Helt fantastiskt att Rongedal gick vidare. Jag är helt tagen.

Jag tror att Carola & Andreas mycket väl kan åka ut i Andra chansen för där är det ett helt annat röstningsmoment. Med tanke på hur många det är i Sverige som vill ha bort Carola så kommer ju alla de att rösta på deras motståndare - vem det än blir. Om de däremot går till final har de alla chanser att vinna för då lär inte Carolafansen ligga på latsidan när de fått sig en väckarklocka här....

Vera sa...

heja Sanna! Stack Carolis från efterfest?

Oswald sa...

Nädå. Carola och Andreas är proffs, så de var där minst lika länge som flera andra och försökte hålla modet uppe. :)

Maria N sa...

Kunde verkligen inte låta blir att känna skadeglädje när Androla missade finalplatsen... Underbart att det äntligen visat sig att man måste ha en LÅT för att få röster, och itne räcker med ett grymt framträdande... Jag bara stod upp och skrek jag me när Rongedal gick till finalen, älskar både deras låt och Ola, som jag hoppas Ola spöar motståndet i Kiruna :-)