13 mars 2008

Hitlistan med Charlotte i topp!

Idag kom Svenska Hitlistan ut och den är såklart nedlusad med schlagerbidrag. Charlotte i topp och Sanna tvåa. Men BWO som nummer 16? Galet.

1. Charlotte Perrelli Hero
2. Sanna Nielsen Empty room
3. E-type & The Poodles Line of fire
9. Velvet Deja vu
10. Linda Bengtzing Hur svårt kan det va?
11. Fronda Ingen mår så bra som jag
12. Sibel That is where I´ll go
13. Nordman I lågornas sken
16. BWO Lay your love on me
18. Andra Generationen Kebabpizza Slivovitza
25. Johnson & Häggkvist One love
29. Patrik Isaksson & Bandet Under mitt tunna skinn
33. Suzzie Tapper Visst finns mirakel
35. Calaisa If I could
39. Frida Upp & hoppa
40. Ola Love in Stereo
43. Rongedal Just a minute
50. Daniel Mitsogiannis Pame
55. Amy Diamond Thank you
56. Ainbusk Jag saknar dig ibland

9 kommentarer:

Pär sa...

Men Hitlistan är ju rätt död! Jag måste säga att det är bortom mitt förstånd hur ni kan använda den som något sorts barometer för om en låt är hit eller inte.. Dess underlag är alldeles för svagt med tanke på den låga singelförsäljningen och påverkas alldeles för mycket av skivsigneringer, pris på singeln etc. På Labyrint gick Calaisa in på plats 3 och både Fronda och Mitsogiannis floppade. Strömstedt bubblar. Det är väl mer intressant? ;)

Oswald sa...

hahaha
Lugn i stormen, mister!
Vi bara rapporterar om hur den ser ut - vi har inte lagt några större värderingar vid det.
Vi skriver ju om iTuneslistan också...och okej:
När du testat alla schlagerlåtarna så lovar jag skriva om hur det gått på Labyrint också. Deal?

Pär sa...

Haha! Men att rapportera om den ger ju såklart intryck om att ni faktiskt bryr er om listan, eller? :)

Anonym sa...

BWO har bara släppt singeln för nerladdning ännu, så man kan inte gå till affär och köpa. Troligtvis därför så låg placering..... var det en liten fågel som berättade!

Men spännande är det!
K

Anonym sa...

Pa den har veckans singellista ar ALLAS (atminstone finalister och andra chansen deltagarna) placeringar baserade enbart pa nedladdning, eftersom singlarna slapptes pa onsdagen. Singellista borde vara det basta sattet att mata om en lat ar hit eller inte - den baseras ju pa all forsaljning. Digital och fysiska singlar. Att BWO hamnade pa plats 16 ar kanske en indikation pa hur poppis de ar... Senaste albumet maste man val anda saga floppade i Sverige... En vecka pa Topp10 (som bast 6:a), fem veckor pa Topp60.

Anonym sa...

...och pa Labyrint rostar hur manga varje vecka? 150 personer?

Oswald sa...

Här är ännu en teori från Globen:
Att BWO ligger så lågt beror på (som sagt) att allt bygger på nedladdningar denna veckan, och att BWO släppt LYLOM dels som en del av niospårsmaxin och dels som enskild låt. Antalet nedladdningar delas därför upp på flera poster.

Anonym sa...

Ingen logik i det. Om man bara koper LYLOM sparet, eller om man koper hela maxin skulle ju allt raknas som samma sak. Om du koper maxin i butik, skulle det delas upp da ocksa? Nope, de salde inte sa bra helt enkelt. =)

Anonym sa...

Jag kan inte lata bli att namna det: Bard pratar ju ratt friskt om hur stora de ar i Europa, speciellt Osteuropa... Men listplaceringarna avslojar val hur det ligger till med det egentligen http://en.wikipedia.org/wiki/Bodies_Without_Organs
Med det inte sagt att man maste vara stor i Europa for att fa representera Sverige... Men varfor ljuga om det herr Bard?