04 mars 2008

Lettland 2008

Insåg just att jag tidigare idag nämnde de Lettiska piraterna, utan att jag visat upp dem här i bloggen. Hm. Okej. Jag antar att vi inte kan undvika det längre då...

För andra året i rad representeras alltså landet i öster av en låt från Sverige, och om vi skämdes för de italienskasjungande hobbytenorerna ifjol så är det inget mot vad vi får göra ifjol när en sjättedel av de gubbarna återvänder med ett helt Halloweenparty som fått handla loss i resterna efter galapremiären i Riga på Pirates of the Caribbean.

Verka Serduchka framstår som fullständigt genial i jämförelse (men kommer alltid få skämmas för att hon/öppnade dörren för årets alla dumheter) även om jag väl får erkänna att jag åtminstone klarar av det här i några få sekunder - i motsats till Irlands och Estlands bidrag.

Här är i alla fall Pirates of the Sea (snark) med sin Wolves of the Sea (dubbel-snark).

3 kommentarer:

eurofivestar sa...

Den skickades in till MF, men ratades av juryn här. Vilka gjorde rätt? SVT-juryn eller Letterna?
Den vinner nog inte i alla fall, det blir nog svårt att ta sig till finalen också...
Man undrar vad det gör till intresset för tävlingen i Lettland, när för andra året i rad utländska låtskrivare vinner deras tävling. Det kan väl inte vara särskilt uppmuntrande för de inhemska låtskrivarna...

MelloMats sa...

Hej Schlagerprofilerna!

Jag har inte järnkoll på de andra ländernas ESC-bidrag, men det har ni. När våra motståndare nu börjar utkristalleriseras undrar jag om ni ser några generella trender, samt vilken MF-låt som skulle ha störst chans att vinna ESC? Själv är jag inte övertygad om att den bästa svenska låten skulle vara den bästa i ESC.

Eftersom inga andra länder tar den tävlingen seriöst längre, varför ska vi? Egentligen borde vi rösta fram två låtar, en som vinner MF och en som vi skickar till ESC. Den kan vara samma, men måste inte vara det. Vad tycker ni?

Tack för en bra blogg! Bildkommentarerna är bäst!

Oswald sa...

E5*: Hm. det enda rätta juryn gjort om den kommit med i Sverige hade varit att den hamnat utanför Globen och ESC. ;)
Jag tror inte sådana här skojplojbidrag fungerar i Sverige.
Letterna borde verkligen skärpa sig! Har de någonsin skickat nåt bra?

MelloMats: Tack för berömmet! Vi gillar också att kladda i bilder bäst. ;)

Jag har också funderat en hel del på det där du säger om att rösta fram en vinnare i MF (eftersom det egentliggen är en alldeles för stor tävling för ESC som det ser ut nu) och sedan plocka fram ett annat ESC-bidrag av de som hamnat i Globen (om det behövs).

Jag vet bara inte hur det skulle fungera praktiskt - speciellt nu när det känns OMÖJLIGT att avgöra vad som kan vinna i Europa.
Ifjol hade vi ju en ballad, en plojlåt och en rktig poplåt i topp... Svårt att se vad som gäller.

Själv känner jag att alla de tre bidrag som det snackas om (Charlotte, BWO och Sanna) säkert skulle klara kvalet - men sen? Jag kan tycka det är trist att skicka en ballad efter som Sverige ALLTID skickat en variant på temat "det som vann i ESC ifjol" de senaste åren.

Vad gäller Charlotte och BWO ser jag ju personlign gärna BWO, eftersom det för mig är en riktig poplåt, medan Charlotte är mera klassisk (om än bedårande) Skaraschlager.

Fast kanske skulle rongedaöl fungera bäst? En tvillinggimmic folk minns? Eller så kanske borde vi hänga på årets stora plojtrend och skicka Christer Sjögren?

Jag vet faktiskt inte...