22 mars 2008

Melodifestivalen intar Tracks!

År 2006 hamnade Carola inte ens på Tracks årslistas topp-100 . Förra året gick The Arks vinnarlåt in direkt som nummer ett och även Magnus Carlsson, Måns, Andreas Johnson, Sara Dawn Finer och i viss mån Sebastian fanns med på ett hörn när Tracksåret skulle summeras. Dock nådde de flesta av dem aldrig speciellt guldkantade placeringar. I år verkar det däremot vara rena schlagerinvationen på en av Sveriges mest klassiska hitlistor.

Efter att Charlotte vunnit finalen (och legat etta på de flesta försäljningslistor) och Sanna tagit folkets röster och hjärtan är det nu dags för årets tredjepristagare att få sin första stora vinst. BWO hoppar nämligen rakt in på Trackslistans förstaplats - dock med Charlotte flåsandes i nacken! Kul! Kan de hålla positionerna i ytterligare en vecka?
Ännu roligare (i alla fall för undertecknad) är att Ola får sin välförtjänta revanch när Love in Stereo hoppar in på plats fyra. Olas låt är fortfarande en av mina fem favoriter från i år och borde verkligen haft en plats i finalen. Helt rättvist att han nu får visa vad han och låten går för på Tracks.

Lasse Lindh har ju redan bevisat att hans sjätteplats i Västerås inte betydde någonting hitmässigt då hans bidrag hoppade in som tvåa för fyra veckor sedan, så när han nu knuffas ned till plats sex på grund av finallåtarnas dominans så kan han säkert skratta hela vägen till banken. Men det slutar inte där...

...på nionde plats hittar vi nämligen E-type och The Poodles Andra chansen-smällare, och på plats fjorton hoppar Frondas alldeles för bortglömda och felaktigt bedömda Ingen Mår Så Bra Som Jag upp från förra veckans tjugondeplats.

Sämst gick det för Globenjumbon Frida som tyvärr måste bubbla med sin och Mowglis Upp och Hoppa till nästa vecka, en vecka då hon även får konkurrens av balladdrottningarna Sanna Nielsen och Sibel, vars tårdrypare ska slåss om att bli veckans raket och försöka hota kung Bard och drottning Perrelli på prispallen...vilket även Amy Diamonds Thank You och Nordmans häxbrännarsaga gör.

Som om inte det vore nog testas även Maia Hirasawas version av förra årets vinnarlåt, och Elin Lanto försöker göra efter-schlagern-comback för andra veckan i rad med nya singeln Speak 'N Spell.

Wow! Snacka om att melodifestivalen genererar hits i det här landet!
Glöm nu inte att rösta HÄR innan måndag!

Inga kommentarer: