11 mars 2008

Serbien 2008

Igår fick alltså till slut värdnationen hålla sin nationella uttagning till årets ESC, och resultatet var inte helt oväntat.

Vann gjorde nämligen Jelena Tomasevic med låten Oro, en låt skriven av Zeljko Joksimovic. Joksimovic (mannen som tävlat både för Serbien-Montenegro och Bosnien med låtarna Lane Moje (artist&låtskrivare) och Lejla (låtskrivare)) får därmed äran att både representera sitt land i tävlingen OCH vara programledare för hela showen samtidigt.

En framskjuten placering bland årets plojbidrag vore väl dessutom inte helt otroligt? För även om låten är uppbyggd på exakt samma sätt som hans tidigare bidrag så går i alla fall den här Schlagerprofilen igång på det varenda gång. Det behöver bara trippa in en gubbe med flöjt och dra igång lite balkanstråkar så är jag såld.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Yes!! Favvo hos mig!

men ni menar nog att han tävlat för både BOSNIEN-HERZEGOVINA & SERBIEN ;)

Oswald sa...

Oj, men vad skrev jag?
Jag hade verkligen huvudet i en påse i morse... Sorry. Nu ska det vara rätt.

Ellen sa...

Jag ÄLSKAR Zeljko Joksimovic! Och denna låten är förstås inget undantag. Men jag orkar inte koppla in mina kalashögtalare nu så antar att låten blir aningens mäktigare när jag inte lyssnar på sopiga laptophögtalare...
Förutom danska är serbiska VERKLIGEN världens vackraste språk.
Men har detta hänt förut? Att en som tävlar SAMTIDIGT är programledare? Blir inte det någon form av jäv? Klart att programledaren håller på egna landet, men det blir väl lite VÄL övertydligt när han är upphovsman också. Det är ju otänkbart att Luuk (innan tävlingen avgjorts) skulle gå ut säga att han t ex tycker att BWO har bästa låten...