09 mars 2008

Spanien 2008

Som vi berättat om innan så bröt Spanien otrampad schlagermark i år när man lät allmänheten agera urvalsjury och vaska fram tävlingsbidragen bland alla som kom in genom att lägga upp dem på MySpace. Igår höll man så slutligen en tre timmar lång final för att rösta fram det bidrag man ska skicka till Serbien, och resultatet blev - tada - ännu ett tönt- och plojbidrag i årets ESC! Suck och snark.

Rodolfo Chikilicuatres Baila el chiki chiki är någon form av reagge-rap i medelhavstappning vars främsta förtjänst i mina ögon är att den är väldigt kort.Vi kan också nämna att Tomas G:son (som ju vann den spanska uttagningen ifjol med D'Nash) kom tvåa med Todo está en tu mente framförd av Coral. Grattis Tomas!

3 kommentarer:

MelloMats sa...

Finns det nån spanskkunnig därute som kan förklara vad de pratar om med programledaren efteråt? Jag är främst intresserad om det också är trams eller inte.

Birdseed sa...

Låter som en rätt typisk Panamaisk reggaetonlåt, ganska lik det som El Chombo brukar spotta ur sig. Självklart är hela genren lite skämtsam sådär men det rör sig knappast om nån snabbt ihopsnickrad plojgrej. Reggaeton är stort i sydeuropa (mest Spanien/Italien/Rumänien) och genren är väl etablerad musikaliskt och stilistiskt. "Medelhavsdisco" my arse.

Oswald sa...

Låten är skriven och inskickad av en spansk komiker uppbackad av en kommersiell TV-kanal.
Knappast en plojgrej, my arse.