24 oktober 2008

Ut med ungen! Bort med barnet!

Men vad fan. Nog för att Loulou var långt ifrån bäst ikväll, men inte sjutton förtjänade hon att åka? Men det verkar bli precis som förra året, två tjejer, Alice och Anna (förhoppnningsvis finalister) står starka medan alla andra brudar faller. Att Sepideh åker nästa vecka är väl lika givet som att Katrin Zytomierska är plump.
Loulou verkar ikväll ha hamnat mellan stolarna när folk röstade och dom som högg underifrån, båda Robinarna, gjorde rätt bra ifrån sig och fick ett gäng röster just därför.
Men.
Från och med denna vecka börjar jag kampanja: Barnet bort! Ungen ut!
Ja, jag fattar att fjortisarna tycker att han är söt och att dom rösterna håller honom kvar, men har någon Idolare någonsin sjungit lika uselt som Johan? Hans lustmord på en av Abbas vackraste låtar var gräsligt olyssningsbar. Han är pinsamt kass och får inte vara kvar längre nu.
Att han är kvar längre än underbara Loulou är SKAN-DAAAL. Punkt.
Och nej, han har inte Håkan Hellströms falsksjungarcharm (som Lars). Han är bara fritidsgårdsskämmigt dålig.
Han måste bort! Skam åt juryn som ens tog in denna målbrottspajas från början.
Så nu är det bara en sak som gäller: Unge ut! Barn bort!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde ni hur han dissade schlager? "Abba" är som schlager fast bra" (nåt sånt),, isch,, bort bort bort bort NUUU!! // Jonas

eurofivestar sa...

Det var första gången jag såg programmet i år. Pinsamt, pinsamt dåligt!

Och vilka hade gjort musikbakgrunderna? Så jäkla billigt och b! Jag hade kunnat göra bättre på en Bontempi keyboard 1984!

Ja, Johan måste bort! Han är inte ens Flickidol-söt! Vad ser fjortiserna i honom?

Mika sa...

Kan inte annat än hålla med. Usch vad det lät. Jag som började bojkotta IDOL efter att Linda åkte, men bestämde mig för att se igårkväll eftersom det var ABBA-tema... fyyy.
Och nästa vecka är jag väl så illa tvungen att kolla också, eftersom det är Schlagertema och Charlotte ska vara i juryn...

Nä, bort med Johan!

Anonym sa...

GT/ expressen skrev en bra grejj i dag i en krönika // Jonas

Ellen sa...

Ja, det var hemskt!! Fine om man skriker sönder en dålig rocklåt men The winner takes it all, den rör man FAN inte. Och hur kan han säga att han ska "göra den tvärtom, med förtvivlan och desperation"?! Om inte ABBAs (eller Meryl Streeps för all del) version är förtvivlan så vet jag inte vad förtvivlan är. Han verkar ju ha missuppfattat hela låten. SUCK!
Men förutom Ungen var det ju en fantastisk kväll!
Och Sepideh, hon fååår inte åka ut, hon är ju Sveriges Jennifer Hudson!
Anna har jag fortfarande inte sett storheten i... Hon var bra på första audition men nu tycker jag mest att det låter illa när hon sjunger. Hon har jobbigt vibrato och sjunger som en 60-årig tant!