22 november 2008

Dansbandskampsfjanterier

Morr. I kväll fick vi alltså reda på hur finalen i SVT:s Dansbandskampen ser ut. Två band kommer in genom folkets röster från föregående veckas tävling (med allra största sannolikhet Scotts och Larz Kristerz som gått vidare i princip hela hösten), och de tre andra banden väljs ut av juryn. Magnus Carlsson, Anna Morou och Thomas Deutgen får alltså välja en varsin akt från valfritt program under hösten som får gå raka vägen in i finalen.
Så här säger SVT genom ett pressmeddelande:
- Detta att juryn har ett varsitt ess i rockärmen, ger programmet en extra krydda tycker jag. Den här reglen har funnits med redan från start, och nu tycker vi det är dags att poängtera och kommentera att vår kunniga jury till viss del bestämmer vilka som tävlar i det sista programmet. Men det är viktigt att komma ihåg att det slutligen är tittarna som röstar fram vinnaren i finalen, säger Gunilla Nilars, SVT:s projektledare för Dansbandskampen.
Ursäkta, men vilket jävla crap, Nilars. Ni har inte haft en aning om vad ni sysslar med och nu har nåt ljushuvud fått applåder i ett SVT-konferensrum för att han/hon äntligen löst hur kanalen ska ta sig ur smörjan. Begåvat.

Först och främst är det skrattretande hur dum den dom kommit på reglerna är. Det är ju solklart att Larz-Kristerz och Scotts har en enorm fördel och stor vinstchans genom att ha valsat vidare vecka efter vecka och fått ett förhållande till tv-tittarna.
Och hur schysst är det mot alla som lagt pengar på att rösta på sina favoritband hela hösten att juryn får välja in varsit band till finalen? Dom kan ju plocka in vad fan som helst.

Min bloggkollega har hatat det här sedan starten och nu hänger jag på. Bajs.

Inga kommentarer: