22 november 2008

FörbANNAt!

Det blev alltså Anna som fick packa väskan i Idol 2008. Jäkligt trist med tanke på att "Barnet" kunde ha åkt. Mina knogar var vita under den enormt utdragna väntan innan Jihde läste upp namnet på den som fick lämna Idol denna vecka. Det kunde trots allt blivit så bra att "Barnet" fått åka hem. Men inte då. Så nu MÅSTE han ut nästa vecka! Det är ett hån mot alla att Johan Palm är kvar i tävlingen.
Ut. Nu!
Att Anna åkte är inte så jäkla oväntat egentligen eftersom vi aldrig fick se samma magi under fredagsfinalerna som under det där numera klassiska auditionögonblicket från i höstas då Anna sjöng Have a Heart. Anna är ingen Idol på samma sätt som till exempel Kevin och Alice, och funkar inte i uttjatade utvalda uptempolåtar. Hon ska såklart satsa på singer/songwriter-stilen och kommer då att få en lyckad karriär och ansluta sig till Ola, Måns, Danny och Sibel, som alla lyckats trots att de åkt ut innan finalen.
I övrigt imponerade Robin (men fy för Let me Entertain You-valet), Alice var svagare än vanligt (VARFÖR valde hon Crazy in Love? Idiotiskt jobbig låt som Beyonce själv knappt klarar live), och Kevin var stabil, men trist.

Andra som åkt ut som femma: Stina Joelsson (2004), Måns Zelmerlöw (2005), Cissi Ramsby (2006) och Mattias Andreasson (2007).

Inga kommentarer: