05 november 2008

Nytt tema, samma fantasilöshet.

Alright.
Ny Idol-fredag, nytt tema. Denna vecka är det, som ni säkert läst, rocken som är fredagskvällens melodi. Schlagerprofilerna är rörande överens om att TV4 hittills i år ansträngt sig bra för att hålla god och tydlig variation på de olika låtteman vi fått se och höra. Men efter förra helgens usla låtval på favorittemat schlager undrar vi vad det är för jävla låtlistor Tv4 ger Idol-aspiranterna (ett fint pris väntar den som kan visa upp vad Idolerna egentligen har att välja mellan...).
Vi har fattat att Desmond Child tydligen ska gästa fredagsprogrammet på nåt sätt, men måste artisterna sjunga hans låtar för det? Att ha temat rock och köra coverbandsslafs som Livin On A Prayer, Dude Looks Like a Lady och You Give Love a Bad Name är ju bara boooooooring och fantasilöst.
Varför inget fräschare?
Nickelback? Oasis? Metallica? Weezer? Within Temptation? Glasvegas? Takida?
Det finns ju plenty av roligare namn än Aerosmith, Bon Jovi och... Cher? Hon är väl fan inte rock?
Nej, skärpning nu till nästa fredag!

Läs också Aftonbladets Idol-krönikör Martin Söderströms utmärkta synpynkter här.

Johan Palm - Alice Coopers Poison.
Lars Eriksson - Nirvanas Smells like teen spirit.
Anna Bergendahl - Chers Save up all your tears.
Robin Eriksson - Bon Jovis You give love a bad name.
Robin Bengtsson - Aerosmiths Dude looks like a lady.
Alice Svensson - Kiss Heaven's on fire.
Kevin Borg - Bon Jovis Living on a prayer.

7 kommentarer:

Ellen sa...

Ja, alltså. Jag kan inget om rock... men om jag fått rocktema skulle jag spontant vilja sjunga nåt med Sahara Hotnights. Det vore coolt. Skulle ju knappast välja Cher iaf... NOT rock at all.
Kanske togs den låten med för att Anna skulle få göra nåt som inte blev totalt pannkaka? Jag menar, de två sjunger ju exakt likadant.
Men FUCK! Nu har ni petat bort min Bloggportalen-länk från AB-artikeln! Den har gett mig över 80 besök i dag!!!!! ;D

Anonym sa...

Jag älskar Cher MEN rock?? Snarare disko,, och vilken tjej åker denna vecka? för det blir väl inte en kille? (bortsett från Jesper,, men han åkte ju på sin bögihet,, typ). // Jonas

Johan sa...

Får man posta off topic-grejer här? För att vara på den säkra sidan så säger jag att Idol är ett skämt - och på tal om skämt, så kolla på det här: =)

http://www.gylleneskor.se/artikel/carola-lat-oeverst-pa-dansbandstoppen

Tror Gyllene Skor har gått på "så kollar du upp dina anställda innan du anställer dem"-kurs hos Reinfeldt.

Oswald sa...

Du får posta vad du vill Johan. :)

Tyvärr är länken borta nu, men jag misstänker att någon på Gyllene Skor trodde att Kris Kritoffersons Stranger var Carolas främling?

Fick också det pressmeddelandet från STIM idag, där det stod att den var dansbandsvärldens mest spelade låt nämligen. :)

Ellen sa...

Gylleneskor har gjort så märkliga publiceringsmisstag på senaste tiden att jag inte tror ett dyft på vad de skriver längre. Trovärdighet NOLL.
Och journalistisk förmåga MINUS noll. För långa meningar, allmänt dåligt språk, för långa ingresser, för mycket BLAJ.

Elias sa...

Jag stör mig jättemycket på att det står "Chers Save up all your tears". Det är ju bara en menlös cover på en Robin Beck-låt som låter typ likadant som originalet. Varför står det inte "Robin Becks Save up all your tears"?? Jag menar inte att Schlagerprofilerna gör något fel utan snarare tv4 som skrivit det från början.

Ellen sa...

http://www.gylleneskor.se/artikel/haer-aer-de-mest-spelade-dansbandslatarna

Nu ligger en ny artikel om dansbandslistan ute på Gylleneskor...