06 november 2008

Lite tankar om Lars-gate

Jag måste bara får lufta lite åsikter om kvällstidningarnas Lars-gate:

Lars sög förra fredagen
Nej, det är inte coolt med studenspex och ja, det måste finnas sjukt många bättre sätt att protestera mot att man inte gillar ABBA eller schlager än att go all Stefan&Krister on it. Som att till exempel göra om låten till oigenkänlighet i en genre man själv kan stå för. Jag tyckte det var bra att Laila satte ned foten (var inte de två andra väldigt bleka i TV, men muttrade glatt i tidningarna sen) och för mig kunde det räckt. Sedan får ju folk själva se till att få ut honom om de vill det - det är ju lika för alla.

Lars tar upp någon annans plats
Fast saken är ju den att Lars inte tar upp någon annans plats, eftersom han A) förtjänat platsen genom att vara en av årets fem absolut bästa deltagare och B) det finns fortfarande kvar långt mycket större frågetecken (Barnet!?) och ingen som har varit bättre har åkt ut (jo, andra som är kvar har förtjänat att åka hem än de som åkt, men det gör inte deras framträdanden roligare för det)... Klart han inte ska hoppa av.

Lars visste vad han gav sig in på och borde anpassa sig
Well, är inte grejen att han tvärtom visste precis vad han gav sig in på (han är ju 28 till skillnad från de andra som är ungefär 16 give or take) och valde att gå med ändå för att få uppmärksamhet (som han fått) så folk vet att han finns och var inställd från början på att bråka? Det kanske inte är så smart (vem tar studentspex på allvar) och det kanske inte är så coolt (det coolaste är väl att tacka nej när man väl blivit uttagen i så fall) - men det är förmodligen inte ett mer desperat sätt att få ut sitt artisteri än att åka skridskor i TV, göra reklam för hårfärg eller raka av sig håret i tidningen. Dessutom: startade inte allt med att Lars inte fick spela in den låt av de han sjungit i programmet som han valt, utan att det ändrades först när han stod i studion till en helt annan låt? Att man var livegen visste faktiskt inte ens jag.

Lars tar inte programmet på allvar
Men är det här verkligen allvar? Är det verkligen att vinna Idol som ger bäst utdelning, eller är det att skapa rubriker under vägen? Har det ens någon betydelse för tävlingen så länge det bara är blåbären som ramlar ut (och återigen - det borde varit fler killar och inte bara tjejer som åkt) och inte Alice, Anna och Kevin (som väl alla tre måste räknas som favoriter och "perfekta Idolkonceptsartister" i kombination med att de även har talang)? Är det inte bara roligare att ha någon som sticker ut att störa sig på/skratta åt/hålla på/fundera över vad han ska göra näst? Jag vet inte vad ni tycker, men jag ser hellre en briljant Lars då och då mellan studentspexen än en medioker Robin-karaokesångare eller har en fritidsgårdkväll med SingStar tillsammans med Barnet.

Lars vs Marie "Idolvinnare 2007" Picasso
Och förresten. Är det inte sorgligt att det här är det första livstecken vi fått av Marie Picasso på ungefär ett halvår? Fanns det inte en enda lite Körslagsplats kvar åt henne? kan hon inte åtminstone få repa med en kör i bakgrunden som Skridsko-Anki ifall någon kör skulle råka ut för en bussolycka från och till studion?

Lars vägrar sjunga Desmond
Well, kudos till Lars! Den där låtlistan på vad de andra ska sjunga är ju för bedrövlig. Om det var tvång på att sjunga låtar av Andreas Carlssons BFF så kanske man skulle kallat temat för "Desmod Child-tema" istället för "Rock-tema"?

That's my opinion, now tell me yours.
Här kan ni förresten läsa vår frenemies liveblogg just nu.

5 kommentarer:

Ellen sa...

Lovely med lite sunda åsikter ang Lars och Idol.
Jag fattar faktiskt inte varför alla ska sjunga Desmond Child. Och kalla det rock? Hur mycket rock är Cher?
Jag skulle inte heller ha velat sjunga en låt av honom, för det var ju bara CRAP!
Har du btw sett listan över juryns låt-CV på AB.se? Det är ju verkligen världshistoriens musikaliska mästerverk... NOT! Nej, bara crap-musik som iaf jag inte lyssnar på annat än om det råkar spelas på radio typ.

Oswald sa...

Jag håller med om juryn! Helt!
Pratade just med R om det idag att den ende med riktiga hits på CVt är ju Andreas Carlsson.

Visst, de andra har jobbat med världsartister. Helt klart. men jag hade nog inte hört en enda av låtarna på Bagges lista... men så är ju albumspår inte min grej.

Ellen sa...

Hallå! Förtjänar jag inte en länk under "Sidor om Melodifestivalen" från er nu när jag bloggar igen? ;D

Oswald sa...

Självklart!
Vi pratade om det igår - det kommer under dagen!

Ellen sa...

Haha, vad söta ni är! ;)