20 december 2008

Dansbandskampsbitar!Hurra för att svängiga Lars Kristerz vann! Scotts balladversion av Inget stoppar oss nu var sööööömnig, och det var helt klart den som kostade dom segern. Otroligt korkat drag. 47% röstade på Scotts mot 53% för Lars Kristerz.

En miljon röster? Scotts kan tyvärr ändå bli jävligt farliga i Melodifestivalens första delfinal.

Varför låtsas om som att Jannez jokerplats avslöjades i kväll? Det har ju stått i alla tidningar sedan flera dagar att Jannez blev tittarjokern från svt.se. Jag tycker verkligen genuint illa om Gunilla Nilars projektlederi.

Hurra för brudarna i CC & Lee. De känns som en spexigare variant av Friends och förtjänar verkligen all uppmärksamhet efter deras kanonversion av Leende guldbruna ögon. Dom borde ha fått Melodifestivalsplatsen och inte träbockarna i Scotts. Scotts gör aldrig något spännande av de låtar de tilldelas...

...Det gör däremot Lars-Kristerz. De hittar skönt dansbansdiga versioner av allt de tilldelas och jag tycker att de till skillnad från Scotts förtjänar att ha gått vidare hela hösten.

Av alla band som spelat i höst valde alltså jurymedlemmen Thomas Deutgen mogenbandet Bengt Hennings. Obegripligt att han som är så kallad dansbandsexpert valde något så slätstruket och Ålandsbåtsofräscht som gubbarna i guldkostymer.

De nyskrivna låtarna var väl sådär. CC & Lees Himlen kan vänta lät som ett riktigt Melodifestivalenreject. Hur kan Anna Morou jämföra den med Linda Bengtzings låtar? Morr. Och Scotts Hon är oslagbar var lika trist som pappfigurerna bakom Sångar-Henrik. Carina med Lars Kristerz var däremot en kul dansbandsdänga. Vem visste att Christian That is where Ill go Antblad hade det inom sig...?

Vem skötte kamerorna i kväll? När CC & Lee synkrondansade filmades bara en av dom. Hallå!

Väntat men trist att finalduellen blev mellan Scotts och Lars-Kristerz. Nytt upplägg nästa år tack!

Kul att en av killarna i Pandang dök upp och pausdansade bugg...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Släng ut Thorleifs ur Melodifestivalen och in med Lars-Kristerz. Scotts, som gjorde bra ballad av "Två mörka ögon", var bra i "Jag ringer på fredag" och gjorde rätt i att börja "Inget stoppar oss nu" akustiskt så det blir lite annorlunda, men föll på att de inte ökade farten lite mer, då det är en glad låt.

Låten "Carina" med Lars Kristerz var jättebra.

Mika sa...

Inte för att jag tycker om Dansband på NÅGOT sätt, men CC & Lee är GRYMMA! Till och med jag tycker att dansband går att lyssna på när de brudarna sjunger. Härligt! :)

(Dessutom är Cissi i bandet barndomsvän med Dea Norberg... haha)

Anonym sa...

Vad handlar det här om?

Anonym sa...

Jo, Carina Var ju en VÄLDIGT bra låt, Jag förstår varför den ratades av MF- Juryn (som enl Bert i GT var tilltänkt till Lars vegas trio) Puh... // Jonas