02 december 2008

Inte okej (okej)!

Schlagerprofilerna är precis tillbaka från Melodifestivalpresskonferensen och här är några tankar.
Självklart var Schlagerprofilernas absoluta favoritlåt/artist idag de återförenade systrarna Päivärinta. Intervjun med dem (där den gode MrR självklart ställde frågan på allas/systrarnas läppar: Vilken färg på läppstiftet skall ni ha? Skall ni fortfarande ha olika?) där de berättar hur gayspelningarna förde dem samman igen kan ni läsa här, och självklart hoppade genast Show Me Heaven upp i toppskiktet bland låtarna vi tror vi vet att vi kommer att älska direkt. Hey, en låt av Kindbom/G:son som i pressmaterialet endast beskrivs med ordet "80-talsnostagi" är alltid vår påse...och det säger vi inte bara för att en av våra bästa schlagerpolare (och förhoppningsvis framtida gästbloggare här i bloggen) jobbar med systrarnas bidrag som bidragsansvarig. Inte bara.

Vi vill dessutom påpeka för Aftonbladet att det INTE är okej (okej) att fråga vilken Lili&Susie-låt som är bäst om inte har med Robert & Marie eller Enkel Resa. Hallå? Nollkoll!

På tal om Aftonbladet så avslöjar de nu ett av våra blind items häromdagen (som ju för övrigt visade sig stanna i det fördolda). "Idol-Måns flickvän, isprinsessan Marie Serneholt" ska ju inte sjunga duett med Agnes. Däremot växer sig jokerryktena allt starkare...även om de rykten vi hört handlar om att en heeeelt annan artist kommer presenteras i veckan än A-teens Maggan.

Att Agnes låt Love, Love, Love var den första låt som hon och Anders Hansson skrev ihop (och sen kom resten av succéskivan) betvivlar vi inte. Att de däremot inte "visste vart de skulle göra av den" och att "när vi kom på Melodifestivalen för den föll allt på plats" ställer vi oss mera skeptiska till. Klart att Agnes + Anders alltid måste vara = Melodifestivalen!

Ett annat blind item var ju för övrigt att Globenfinalisten 2008 Amy Diamond sjunger Alexander Bards andra låt i festivalen, och vi kan ju nu dessutom avslöja att vi visste att Ola aldrig var aktuell för The Queen (även om fjollorna inom oss hoppades på Ola i drag) utan att drottningen av NRJ-pop alltid var Velvet.

Och ja. Det är Velvet och Sofia (the artist formerly known as Sofia Berntsson) som syns på den här bilden. Inte Agneta & Frida 1975.

Thorleif tar över Lasse Stefans låt avslöjar bland annat Aftonbladet och Expressen. Ur askan in i elden säger vi och ser fram emot ett litet minidansbandskampen där Scotts får visa om de klarar av att tackla de riktiga elefanterna lika lätt som de sopar undan de karaoke-kalvar till dansband SVT kastar i deras väg på lördagar.

Medan min kollega intervjuade Shirley Clamp (som sa så många gånger att låten handlade om henne och om att hon "hamnat rätt i livet just nu" att jag tappade räkningen...visst hade det då varit lite roligare om hennes låt vart The Queen än Hjärtat Full Av Ljus?) beundrade jag Ingela Plings ill-lila outfit. Textförfattarveteranen hade helt moderiktigt tagit på sig en cool outfit som gjorde att hon påminde om Heath Ledgers The Joker i det lilla mörka svarta rum i SVTs källare som (den på hösten tydligen hyfsat lågprioriterade) Melodifestivalen fått låna för "det var det enda som var ledigt".

Avslutningsvis... Hallå SVT! Behöver ni en korrläsare till ert pressmaterial är jag beredd att hoppa in! Att på Lili&Susies presentationssida kalla låten för "Show Me Your Heaven" växelvis med rätta namnet "Show Me Heaven", att berätta att Anders Hansson när han var liten ville bli "Världens Bästa Trummi" eller att Susies favoritpryl är "Mina Gitarre" är inte okej (okej) det heller.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju bara 6, var är den sjunde? Var är Molly S? // Jonas

Oswald sa...

Vad menar du nu?
Molly var ju med och presenterades förra veckan?

Schlager Queen sa...

so happy with today's announcement Agnes's song sounds amazing!great to see Lillie+Susie, velvet and shirley back!

Daniel sa...

SNÄLLA låt finska systrarna vinna!!!

Birdseed sa...

"Candy Love" skulle jag ha röstat på om den funnits.

Oswald sa...

Nä Daniel, nu lugnar vi oss.

Vinna hoppas jag inte systrarna gör...och någonstans tror jag inte de vill det heller...I think they in it for the ride and the hit.

Men Lili&Susie i ESC?
Nja...

Tommy sa...

Jag säger bara; Agnes For The Win!!

Oswald sa...

Jag väntar nog tills jag hört låtarna...
...men på en rent teoretsik nivå lutar jag just nu åt BWO, SDF eller Malena Ernman.

Anonym sa...

sorry,, jag missade visst det,, hehe // Jonas, men jag räknar det bara till 6 och en joker denna vecka, vart är den 8:e?

Oswald sa...

Fast de har aldrig sagt att de ska redovisa ett bestämt antal varje vecka. De gör som de vill.

Som det är nu har de presenterat 8 + 7 + 6 på tisdagarna, avslöjat tre Jokrar parallellt, redovisat Scotts i Dansbandskampen och så har Thorleif avslöjats av kvällspressen och bekräftat det själva.

Summa: 26 bidrag.

Kvar är en Joker och fem andra bidrag.

Mirja sa...

Minst okej av allt är väl att skriva i pressmaterialet att Lili & Susie ställde upp med Okey Okey 1999!