09 mars 2010

Ställningen hos Aftonbladet just nu.

Anna Bergendahls förkrossande ledning har minskat, Salem har seglat upp som tydlig tvåa, Jöback är väldigt långt ifrån en pallplats, Jessica ser ut att få en del stöd och Ola blir sist. Puh. Hur spännande blir det inte på lördag?

41 kommentarer:

Alexander sa...

Går Salem Al Fakir och vinner blir jag arg.

Anonym sa...

Nej, det är en skön låt! Jag tror det står mellan 5 artister; Anna, Salem, Eric, Darin och Timoteij.

P. sa...

Inte så spännande, eftersom jag varken gillar Anna eller Salem. Och jag tror dessutom att båda bidragen är potentiella esc-floppar. Första gången vi slås ut i semi?

Anonym sa...

Om Salem är den som kan förhindra att Anna vinner så har han mina röster. Det är ju bara idol fansen som gillar Anna, kom igen nu det är ju en riktigt värdelös låt.

Anonym sa...

Anna kommer inte att vara favorit hos juryn det är jag säker på. Stackars Anna om hon skickas till ESC och inte ens går till final då kan hennes karriär få en mycket tråkig start.

Anonym sa...

Annas låt är inte värdelös, texten är oerhört vacker (om än lite svår att förstå), men jag tycker faktiskt inte att hon har så stark röst? Hon darrar jättemycket, speciellt i slutet, och så svänger hon på konstiga sätt, sista "my friend" låter jättekonstigt... överlag ogillar jag den låten skarpt och hoppas att det inte är samma som röstar IRL som röstar på internet...

Vem tror ni det går bäst för av Eric Saade och Timoteij? Försöker klura ut vem av dem som ska få min röst... man vet ju aldrig hur juryn röstar, menar jag... är säker på att Anna och Salem får massor av poäng, men jag vill verkligen inte skicka ännu en ballad... det blir ingen rolig Eurovision i år i så fall... får Anna eller Salem högsta poängen från internationella juryn så vet vi i alla fall att Björkman har haft ett finger med i spelet...

http://esctoday.com/vote/?id=1108

Timoteij och Saade är populärast i Europa...

Anonym sa...

P. Jag tror att Sverige bara vill skicka något annorlunda i år, och varje gång vi gör det (The Ark, Malena Ernman, Martin Stenmarck) så går det åt helvete... jag börjar hata musiksverige, bara riktiga eurovisionfans borde få rösta! De andra bara förstör :/

Tydligen gillar Sverige tråkiga låtar i år... jag tror också att vi kan ryka i semin i år, för första gången... men jag vill inte det!! Åhh jag blir så irriterad ;(

NYC sa...

Varfor inte publicera Expressen's omrostning ocksa? Det intressanta ar att de har exakt samma resultat nar over 11000 har rostat i vardera omrostning.

Expressen
1. Anna Bergendahl
2. Salem al Fakir
3. Darin
4. Eric Saade
5. Timotej
6. Jessica Andersson
7. Peter Joback
8. Pernilla Wahlgren / Andreas Johnson
10. Ola

Topp 10 pa iTunes ser idag ut sa har:
1. Anna Bergendahl
2. Salem al Fakir
3. Pauline (!!)
4. Darin
5. Timotej
6. Eric Saade
7. Kalle Moreaus & Orsa Spelman
8. Jessica Andersson
9. Crucified Barbara
10. Alcazar

Bland finalbidragen hamnar alltid Anna 1:a, Salem 2:a, och Darin 3:a. Dessutom ligger Anna 1:a pa singellistan (Timotej sorgligt nog 2:a).

Ar det sa att vi redan vet resultatet, eller atminstone de tre bidrag det star mellan?

Oswald sa...

Om inget drastiskt händer tror jag absolut vi kan vara säkra på hur publikrösterna fördelas.

Detta behöver ju dock som bekant inte betyda att vi har resultatlistan. Juryn har ju "ställt till det" flera gånger tidigare på olika sätt.

NYC sa...

"får Anna eller Salem högsta poängen från internationella juryn så vet vi i alla fall att Björkman har haft ett finger med i spelet"

:) eller att de tycker bast om de latarna helt enkelt som sa manga andra gor...

Kenneth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
NYC sa...

@Oswald

Ja, jag menade folkets roster. Borde uttryckt mig tydligare.

Anonym sa...

VARFÖR skickade inte BWO in LYLOM i år för?! Eller VARFÖR kom inte Stay the Night i år?!
Nu är vi utlämnade till tre tråklåtar, där lilla bleka Anna är det bästa valet. Vinner Salems dynglåt så är vi rökta i ESC. Hur kan så många människor tycka att de tre i topp är så bra? Hopplöst!

NYC sa...

Jag har en fraga till alla som oroar sig att vi ska skicka "fel" lat till ESC: Tyckte ni "ratt" lat vann de har aren:

2007 The Ark (no 18 i ESC)
2008 Charlotte Perrelli (no 18 i ESC)
2009 Malena Ernman (no 21 i ESC)

Ni forstar vad jag forsoker saga... Vi kanske inte kan sitta hemma och rakna ut vad som ar "ratt" och "fel" lat i ESC. Vi kanske bara ska skicka vad vi tycker mest om?

NYC sa...

"får Anna eller Salem högsta poängen från internationella juryn så vet vi i alla fall att Björkman har haft ett finger med i spelet"

Plus... Ar det inte tydligt att Bjorkman favoriserar Darin och Saade med tanke pa startordningen?

Oswald sa...

@NYC: Vilket annat år som helst skulle jag absolut hållit med dig om det, men i år är jag inte lika säker.

I år finns det så många ballader att han nog måste börja med en för att inte förmånga ska hamna i rad senare - och vad gäller Saade så är det nog minst lika mycket vattnets fel. De hade ett h-e med hans nummer när han låg etta i Sandviken.

Så jag skulle gissa att även Anna och Salem (till exempel) kan vara Björkman-favoriter. Om han nu ens MrB himself har någon klar sådan i år.

Startnumrena är ju egentligen bara ett sätt att göra bra TV i MF, och statistiken ett resultat över att Björkman traditionsenligt placerat ut favoriterna på vissa nummer. Folk har sådan pass koll att även om bidraget går ut som tvåa så kan det förmodligen vinna om folkets favorit nu skulle hamnat där...

...vilket det knappast har i år, men nästan ifjol. :)

Oswald sa...

"Om han nu ens MrB himself har någon klar sådan i år"?

"Om nu ens MrB himself har någon klar sådan i år" skulle det stå.

Anonym sa...

Annas låt är väl inte direkt värdelös det var kanske att ta i en smula men den är långt ifrån bra i alla fall, texten känns rätt ointressant i dessa sammanhang. Ni bloggägare här borde ha en egen omröstning nu om vem dom kommer rösta på på lördag.

Anonym sa...

Annas låt är i färskast minne, många som röstar i diverse undersökningar har kanske bara hört låtarna då dom var med i respektive delfinal. Detta innebär att många kommer ändra sig under kvällen på lördag dessutom kanske några har ändrat i sina nummer och gjort dom ännu bättre.

Oswald sa...

Det finns en omröstning här till vänster på sidan...

Anonym sa...

ok, jag ber om ursäkt jag har missat den.

Sjumilakliv sa...

Ola sist?! NÄJ! Jag förstår inte hur folk INTE kan fastna för den, med sin tokstarka pianohook. Visst, framträdandet är lite trist men sånt kan man ju ändra till Eurovision...

Anonym sa...

jag tror det stämmer rätt bra med hur teleröstningen kommer se ut.
jag tror anna kommer få högst pott, och sen timoteij, salem trea.

NYC sa...

Med vilken logik far du Timotej som tvaa? De ligger 5:a pa bade Aftonbladets och Expressen omrostningar, och 5:a pa iTunes.

Robert sa...

På esctoday vill de flesta att Timoteij vinner! Yes!!!
http://www.esctoday.com/vote/?id=1108&res=true

Robert sa...

Which song is your favourite in the Swedish national final for the Eurovision Song Contest 2010?

Timoteij - Kom (38.2 %)

Eric Saade - Manboy (16.4 %)

Anna Bergendahl - This is my life (9.9 %)

Salem al Fakir - Keep on walking (8.4 %)

Darin - You're out of my life (7.6 %)

Ola Svensson - Unstoppable (5.3 %)

Jessica Andersson - I did it for love (5.0 %)

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar (5.0 %)

Peter Jöback - Hollow (2.7 %)

Andreas Johnson - We can work it out (1.5 %)

Källa: http://www.esctoday.com/vote/?id=1108&res=true

M sa...

Tror inte man ska lägga för mycket vikt till just kvällstidningarnas omröstningar, hade väl Py B som etta eller tvåa om jag inte minns fel, och hon kom ju sist! Min gissning är att det mest är lite äldre som röstar här eller att alla fall de yngsta inte är representerade och därför blir missvisande, även om de liknar andra listor osv... Har ingen tro på att Anna faktiskt vinner då hon nog inte går hem så bra hos den yngre delen av folket och troligen inte hos utländska juryn heller, vilket jag däremot tror Saade gör, som kommer vinna, det är mitt tips! ;o)

eurofivestar sa...

Robert, det är precis sådana människor som ville att Charlotte och Malena skulle vinna, och som röstade på dem i diverse nätomröstningar inför ESC.

Det är inte dem som röstar i Eurovision, annars hade Sverige vunnit Eurovision de senaste 3 åren.

Anonym sa...

Jag håller med dig så till vida att Anna kommer inte falla vare sig den svenska eller utländska juryn i smaken. Däremot är Anna störst bland de yngre främst de som sett henne i Idol och faktiskt bland de äldre fast där har hon fått stark konkkurens av Jessica så att Jessica gick vidare från AC var till Annas nackdel. Men alla unga röstningsstarka tjejer där ute kommer nog lägga sina röster på de unga tjusiga killarna synd de är så många bara så att dom nästan tar ut varandra, skulle ni inte kunna enas om en så att Anna inte vinner!!!!!

M sa...

En liten fråga bara: varför Oswald, MrK, Ken? Är du lite splittrad eller? ;)

P. sa...

Jag håller med om att Anna kanske blir dissad av jurygrupperna, men det kommer nog öka hennes telefonröster så att hon får högsta tittarpoäng. Salem lär nog vara en juryfavorit (åtminstone hos de svenska jurygrupperna som brukar rösta P3-kreddigt), vilket kanske kan göra tittare mindre benägna att rösta på honom (a la Måns 2009).

Slutligen, Darin ligger trea i omröstningarna men visst kan man tänka sig att hans supporters ringer och röstar fler gånger än de som gillar Salem och Anna? Å andra sidan vann han ju inte ens sin deltävling...

Oswald sa...

@M: Hahaha. Om du presenterar dig någon gång så lovar jag att jag ska förklara mig över en öl. :) Men jag lovar att jag har god koll på alla tre nuförtiden, så använd vilket du vill.

Anonym sa...

Får man veta juryns röster innan telefonröstningen är klar?! Tror inte det, kan ju ha fel men vore lite konstigt isf, borde va oberoende av varann och därför inte påverka vårt val. Tror inte Anna har en chans mot killarna, som nog tar röster från varann, men räcker troligtvis till för att slå henne alla fall. Hoppas det för låten är alldeles för tam i detta sammanhang, hellre Darin eller Jöback då...

Anonym sa...

Min magkänsla säger att vi kan räkna med en skräll i år. En som inte alls är vinsttippad kan vinna... så räkna inte bort någon :P

Anonym sa...

Man vet inte vilka av de 11 540 som har röstat på internet som faktiskt kommer rösta när det gäller. Sen vet man inte hur mycket alla röstar... jag tror att de unga tjejerna som gillar Darin, Eric och Ola kommer rösta några extra gånger. Och vi får inte räkna bort Timoteij! I barnfamiljer är det barnen som får bestämma, och de lite äldre som är förtjusta i folkmusik lägger säkert också sina röster på dem... vi får se! Men jag har en känsla av att Anna faktiskt inte vinner... det här ska bli väldigt spännande!

M sa...

Härligt, ser fram emot ölen och förklaringen när jag kommer till Sthlm nån gång! Kul också att Saade just nu leder ER omröstning här brevid, det gillar jag!

Oswald sa...

Så vitt jag vet kommer man precis som tidigare år redovisa alla juryrösterna först, låta tittarna ta ställning till det och rösta mera och sedan redovisa tittarnas röster. Det är ju lite av grejen. :)

Anonym sa...

Ok, så det är så, ja då kan det ju verkligen påverka folkets röster i sluttampen, men varför är det grejen? Tycker inte man ska påverkas av nån jury, bara rösta på sin låt helt enkelt, men det är väl för att få in mer pengar kanske...?

Oswald sa...

Den internationella juryn är ju där för att ge en fingervisning om vad som kanske kan fungera i Europa,

Om folk sedan vill tro på det eller gå emot är ju upp till dem.

Tidigare har det väl varit mest för att ge folk en chans att korrigera juryns beslut med flera röster, för att folkets röst i slutet ska väga lite tyngre.

Alexander sa...

Den internationella juryn kommer väl bara bestå av en massa ESC-fans och de är ju EXPERTER på hur det brukar gå... or not.

Anonym sa...

Vi har ju aldrig haft en internationell jury förut, vi hade en förra året, men deras val vann inte så vi får aldrig veta om det var för vår eller deras fördel :)


Kom mest hit för att säga att Timoteij är högst upp på BuzzDarlings... kolla: http://www.eventbuzz.se/artists/timoteij

Mest positivt omskriven är dock Darin... följd av Ola, vi får se hur det går... haha tycker detta är sjukt spännande!