06 december 2008

Några tankar om gårdagens Idol...


Helt rätt att det var Kevin och Alice som tog sig till final. Kevin har gått från klarhet till klarhet och är en given vinnare nästa vecka. Alice har haft två svaga veckor, men tog sig under fredagskvällen och gjorde en klockren version av Avril Lavignes Girlfriend. Robin har till skillnad från Alice gjort två bra idolfredagar, men nu var det dags för att packa väskan. It´s my life gjorde knappast hans monotona stämma rättvisa.

Vad fan höll Anders Bagge på med? "Jag tycker det är dags för en killfinal". Ja du Bagge, killarna har ju inte haft det så lätt i höst eftersom tjejerna dominerat så hårt, så det hade ju varit rättvist. Not. Dessutom har ju Alice brilljerat större delen av hösten, och Robin bara de senaste två veckorna.
Och att inte applådera när Alice utsågs till den andra finalisten var oschyst. Kan det vara så att hans och de övriga i juryns nya protegé Janet León behöver den uppmärksamhet som Alice nu får. Enligt Expressen är juryn tillbaka med något tv-projekt tidigt nästa år. Kan det vara så att vi ska följa dem när de lanserar sina nya RnB-brutta? Och då vill dom ju såklart inte att jämngamla Alice ska konkurerra. Eller?

Älska Jihde. Han är väldigt bra som idolciceron och vågar ifrågasätta juryn och ställa dom mot väggen. Enda smolket i bägaren är hans Sanna Bråding-utdragna presentationer av deltagarna "Aliiiiiiiiiiice", "Keviiiiiiiiiin" och "Robiiiiiiiiiiiiiiin". Slipa bort, tack.

Hur kunde juryn bitcha om att dom tilldelat Robin B fel låt? I ett sånt här viktigt skede av programmet är det oförlåtligt att begå sådana misstag. Det var faktiskt jävligt oschyst att bara beklaga att stackars Robin fått uttjatat trista It´s my Life. Nån bättre låt måste dom ha kunnat skramla fram som "glänslåt" för flickfavoriten.

Nya Idolskivan är ute nu, men den är inget att springa benen av sig för. Det är inte dom roligaste låtvalen som gjorts. Märkligast är väl att Anna Bergendahl gör Nothing Compares 2U och inte Have a Heart. Och vem vill egentligen ha Jesper Blonbergs version av So Sick på skiva? Eller Robin Bengtssons Mercy? Nej, det här är en rätt vissen skiva. Och jag hade personligen föredragit Alice versioner av Lay all your love on me eller Ironic före These Words, även om hon gjorde den sistnämnda bra.

Bara en till grej om juryn. Har man inte tappat respekten för Baggarna under hösten? Det mesta är JÄTTEBRA eller FANTASTISKT och de forna makarna har inte alls samma uppriktighet och kritiska öga som Andreas Carlsson. Synd, eftersom Herr Bagge var min storfavorit i juryn hela auditionhösten.

Slutligen: Det var sorg här hemma för att vi inte fick se Storbritanniens nästa listetta Run med Leona Lewis. Istället fick vi trista lättpopen Forgive me.

Inga kommentarer: