06 december 2008

Scottpengar på den som ligger bakom dansbandskampen!

Jaha, smått oseriösa Dansbandskampen slänger nu in ytterligare ett dansband i finalen den 20 december. Så nu gör sex band gör upp i den slutliga kampen.
Men ärligt? Hur mycket får man hitta på under resans gång? Det är lite som att Christer Björkman och gänget skulle slänga in en "Andra Chans" mitt under pågående Melodifestival. Eller typ peta in en utröstad låt i årets Globenfinalen. .
Då blir det alltså sähär: Två av banden har tv-tittarna då röstat vidare från tidigare veckas sändning, tre av banden har gått vidare som juryns favoriter, och så får tittarna slänga in ytterligare ett band (som kvalificerar sig till finalen genom en omröstning på svt.se/dansbandskampen).

För er som bryr er går finalen till såhär:
I finalen väljer de sex banden varsin låt från sin tidigare medverkan, och framför denna. Tv-tittarna röstar och de två band som fått minst röster åker ut.
De kvarvarande fyra banden får uppträda på nytt. De tar med sig sina röster från omgång ett till denna andra omgång och spelar varsin svensk, specialskriven låt av upphovsmän som tidigare skrivit välkända dansbandsklassiker. De två band som nu får flest telefonröster möts i den slutliga kampen. Nu nollställer man räkneverket och de två banden får framföra en egen version av Black Jacks "Inget stoppar oss nu". Det band som nu får flest telefonröster vinner Dansbandskampen.

Och japp, enda anledningen till att jag får skriva om det här för min kollega MrK, är för att Scotts är med i Melodifestivalen nästa år.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt spännande,, undra vilka två band som får spela "Inget stoppar oss nu"??? // Jonas

Anonym sa...

Jag gillar Dansbandskampen och tycker Scotts var duktiga då de gjorde ballad av "Två mörka ögon", men håller med om att upplägget är lite oseriöst, och att man ger Scotts en biljett till Melodifestivalen mitt under pågående direktsändning.