31 januari 2009

Död åt danskarna(s val)!Neeeej! Men vad fan! När Danmark var såååå nära att skicka en riktigt bra låt så tabbar dom bort sig och skickar en blek gitarrpoplåt med en kille i scarf! Det var ju så nära att sköna storschlagern Someday med Hera Björk (som Schlagerprofilerna tidigare öst lovord över) vann. Men icke då, den blev bara tvåa efter Brincks Believe Again.
Det svensk/danskskrivna bidraget klarade sig annars bra hela kvällen och seglade vidare genom en slags semifinal och duellerade sedan om vinsten. Hera sjöng sin vinnare fantastiskt och var backad av en kör som bland annat bestod av låtskrivaren Christina Schilling och svenska körveteranen Britta Bergström, och det hade varit så kul att se bidraget i Moskva. Bajs.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker nog att vinnaren är bättre än tvåan ändå. Versen är riktigt bra (ja om det nu hade räckt i esc-sammanhang...)

O, jag har nog en crush på dig också. ;-)

/Freddy Haymarket

MrR sa...

Jaha du.
Nej, Hera borde vunnit!
Haha, tack vad trevligt. Min kille blir nog glad över att höra att han har en eftertraktad pojkvän:)
Kram Ronny

Anonym sa...

Det klart "Ronan Keating" som nr 10 skulle vinna, det var riggat och klart. Dessutom sjöng ju "Johan Wiman" som Ronan.

Men vilken usel produktion i övrigt, jag trodde danskarna skulle satsa i år.

Alexander sa...

"Believe Again" är en helt okej poplåt, bäst lämpad för radio. Däremot stör jag mig något så fruktansvärt på sångaren. Sättet han gick, hur han pratar, hans blick... som om han vore störst, bäst och vackrast.

Hera skulle ha vunnit!

Anonym sa...

Haha... ledsen R, det var en hälsning till Oswald... :)

/Freddy Silversquare

MrR sa...

Haha...Well, then go ahead. Men han är min torsdag till söndag i sex veckor framöver.

Oswald sa...

hahaha
Jepp, måndag till onsdag är det enda som e över. :)

Pär sa...

Tack och lov att Hera inte vann. Ett klyschigt schlagerpekoral utan dess like - faktiskt. Vinnaren är knappast mindre klyschig, men har åtminstone en viss kvalitet. Danmark får svårt att nå finalen, trots snygg låt och snygg kille. 12 poäng från Irland?

Mika sa...

BLÄ vad tråkigt! :( Gillade inte låten första gången jag lyssnade på den (Heras, alltså), men jag antar att jag hade en dålig dag, för sen tyckte jag att den var fantastisk ;)

Men å andra sidan så var ju inte danskarnas val förra året så jäkla bra heller... (även om resten av idiot-Europa nu tyckte det)