16 januari 2009

Klart Markus har rätt! Nästan iallafall...

Vi måste så klart tacka vår favoritschlagerkrönikör (jodå, vi ryter till om vi tycker han har fel - men han har ändå ett bra tag varit vår stora favorit) Markus Larsson på Aftonbladet för gratisreklamen i dagens schlagerkrönika, och samtidigt passa på att säga att vi tycker att han såklart har helt rätt.

Nu är ju inte det viktigaste att man tippar rätt i sådana här "torrtippningar" (dvs innan man hört låtarna) utan det viktigaste är att man gör dem! Som varje sann fotbollsfantast tippar utgången i ett fotbolls-VM direkt efter lottningen när ingen vet något om lagen, är det obligatoriskt för varje schlagerfanatiker att göra samma med Melodifestivalen.

Vi har alltså självklart gjort det vi också (faktiskt en bra stund innan startordningen kom ut) och vi kom fram till i stort sett samma sak som Markus. Nä, inte till 100% - vi byter ut Velvet och H.E.A.T mot Haukaas/Sahlene och Malena Ernman som bidragen som går vidare via Andra Chansen - men annars är vi löjligt överrens om Globenfinalfältet (även om vi är mera försiktiga med att tippa årets slutsegrare). Heja Markus!

Och ja, ni behöver inte påpeka det, självklart kommer vi ha fel. Både vi och Markus.
Men så är ju också själva grejen med Melodifestivalen skrällarna och favoritfallen!
...och att vi kommer ha jäkligt kul under hela vägen till Globen...

Tillägg: Även om vi har stor respekt för Markus och hans schlagerkunnande (och samma sak med vår bloggande frenemy) så undrar vi lite hur det står till med resten av Bladets schlagerkunskaper; en kollega till dem ringde just och frågade om Fame vann MF01 innan delfinalerna drog igång...

6 kommentarer:

Maria sa...

Jätte kul att EMD ska vara med i årets melodifestival. det är 3 grabbar med stor tallang. Jag och en polare har till o meden blogg om dem. www.emdtour.blogg.se

Anonym sa...

Ja jämfört med Expressen-nissen så vet ju Markus vad han talar om.

Nu är tydligen Scotts förhandsfavoriter? http://www.expressen.se/noje/1.1435510/tvingas-skriva-om-laten-efter-svt-hot

Alexander sa...

"Även om vi har stor respekt för Markus och hans schlagerkunnande (och samma sak med vår bloggande frenemy)..."

Vilket schlagerkunnande? :S

Oswald sa...

Markus kan sin schlagerteori och är en jäkligt duktig musikjournalist.
Punkt.

Folk i allmänhet verkar ha svårt att skilja på vad som är dålig journalistik och vad som är en journalist som har en annan åsikt än dem själva.

När man hittar på saker a' la' Expressen är det dålig journalistik. När man bygger teorier efter saker man vet (och redovisar dem som teorier - om än i tillspetsad krönikeform) eller recenserar schlagerlåtar och gissar tävlingsutgång efter sin egen musiksmak - då är det att precis göra det arbete man får betalt för...

...även om det innebär att vad man än skriver så kastar sig 10.000tals svenskar över tangentbordet för att spotta, fräsa och framförallt håna en om man gissat fel.

Den dagen Aftonbladet byter ut Markus mot någon annan kommer vara en svart dag för schlagerälskare som vill läsa roliga krönikor från cirkusen - men de flesta verkar inte komma att förstå det förrän då.

Anonym sa...

Det skall bli riktigt kul i tredje deltävlingen! Kommer Molly att slå ut BWO det är väl det som blir den stora skrällen.
Men det kanske har med de två första deltävlingarna att göra vilka Ballader gick vidare där?
Fjärde deltävlingen verkar tråkig och den sämsta.
//A
för mer schlagerdebatt lasselingman.worldpress.com

Oswald sa...

Oh, där håller jag inte med dig alls.

För mig är Göteborg den klart mest ointressanta deltävlingen, medan Malmö är getingboet där fyra av de låtar vi hört absolut bäst om (SDF, Malena, Agnes och Haukaas/Sahlene) trängs med Thorleifs och StarPilots!