15 januari 2009

Lay all our love on Ed!

Vi känner att vi bara måste kommentera den här Aftonbladet-artikeln om Edward af Sillén och att han tillsammans med Petra Mede skriver manus till årets Melodifestival. Niklas Strömberg har skrivit en vettig artikel och vi fattar givetvis nyhetsvärdet i att Edward, som 2005 sparkades från jobbet som Christer Björkmans högra hand efter ett par klumpiga inlägg på qx.ses klotterplank, nu gör comeback i Sveriges populäraste tv-sammanhang.

Visst, det Edward gjorde 2005 var en obetänksam klantighet som inte var okej. Men händelsen blev alldeles för uppblåst under de första tävlingsveckorna 2005 och det drev han utsattes för var knappast i proportion till det han gjort.

Men nog om det. Att han nu är tillbaka är fullkomligt rimligt.

Edward är idag en av Sveriges mest efterfrågade manusförfattare i gala/showsammanhang och de senaste åren har han jobbat med Sveriges största artister och skådespelare (Carola, Titiyo, Charlotte Perrelli, Thomas di Leva, Jan Malmsjö, Suzanne Reuter, osv) Han har skrivit manus till Guldbaggegalan, regisserat och skrivit manus till Gaygalan och Schlagepride, och manusbearbetat succépjäsen Blommor av stål. Dessutom jobbade han faktiskt med Charlotte Perrellis vinnarnummer Hero i fjol.
Vi tycker att det känns oerhört tryggt att hans talangfulla komiska ådra och schlagerkunnande ska sväva över festivalen i år och enligt det lilla vi har hört så tippar vi att både Petra och Edward lär tokhyllas inom en väldigt snar framtid...

Så, välkommen tillbaka Edward af Sillén. Vi tippar på ett oerhört stort genombrott 2009.

Ps. Schlagerprofilerna är dessutom lite småglada över Edwards nya position då en av oss fått äran att överta hans position som schlagerskvallrare i ett av Sveriges mest populära radioprogram. Mer om det längre fram...

Inga kommentarer: