23 januari 2009

Orimligt Ola!

Jag köper att låtar man inte gillar vinner priser och toppar listor. Så funkar det ju, alla har olika smak, vissa har lättare att nå ut med sin musik osv.
Men det är helt jävla orimligt att ett av Sveriges största musikpriser har en kategori som heter Årets låt som vinns av en låt som aldrig, aldrig, aldrig kan ses som 2008 års låt.
Med andra ord, hur kan Olas floppsingel Feelgood vinna kategorin Årets Låt på Rockbjörnen?
Låten blev ju aldrig någon hit ens i närheten av hans sommarhits Natalie och S.O.S, och ses ju snarare som en liten flopp. På hitlistan nådde Feelgood plats 25 som högst, På Digilistan nådde den som högst en 21:a plats och på Tracks gick den gick in på 15:e plats, ramlade sen till plats 20 och sen ut. Låter det som en listrunda för Årets Svenska Låt? Nej knappast.

Dessutom var killen nominerad i fyra klasser. Ett år där han halvt misslyckades i Melodifestivalen, inte släppte ett enda album och då hans "sommarsingel" floppade?
Det här gör ju lite att man undrar hur många som egentligen röstar i den här kategorin i Rockbjörnen? Är det så här lätt för Olas fans att kuppa in en vinst i en av de stora kategorierna så undrar vi hur mycket värde det här priset egentligen har...

Ps. Jag har absolut inget emot Ola, utan är snarare väldigt förtjust i honom och hans musik. Och jag tycker att Feelgood är en okej låt. Men pris för Årets Låt ska han inte ha. I alla fall inte detta år.

7 kommentarer:

Maria Bredin sa...

Feelgood är en jätte bra låt. Jag är inget Ola fan men eftersom låten är bra så röstade jag på den

Anonym sa...

Ola har legat på andra plats på Sverigetopplistan

Anonym sa...

Med Feelgood....

Johan sa...

Det är något skumt med hela den kategorin. Hade jag tvingats välja någon av de fem nominerade hade jag valt Ola - mest för att de andra fyra är låtar som väl mest spelats i P3, men inte på så många andra ställen? Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig hört varken Kents eller In Flames låt, och bara lyssnat extremt sparsamt på Sugarplum Fair och Markus Krunegård - och då betraktar jag mig ändå som mer musikintresserad än genomsnittet.

Kan man ens säga att låtarna med In Flames, Kent och Sugarplum Fairy har varit "hits" i den klassiska meningen? Krunegård har ju spelats en del i P3, har ingen koll på hur det gått för honom på singel- och downloadlistorna?

Svår diskussion det här, allting är ju subjektivt. Men ska man plocka ut fem stora hits från 2008 så tycker jag inte att någon av de nominerade platsar.

Ska man gissa på massiva insatser från fanclubarna? Både In Flames, Ola och Kent var ju nominerade lite varstans utan att egentligen "förtjänat" det.

Helt sjukt egentligen att Curly Sue inte ens är nominerad. Även om jag tycker den är rätt trist själv så kan man ju inte blunda för att det är den största svenska crossoverhiten på bra länge.

Anonym sa...

Jag är mest förvånad att Hero inte blivit nominerad i nån kategori? // Jonas

Lina sa...

Feel good vad en sjuk hit på radion iaf

Anonym sa...

Löjligt att en sån låt kan vinna på ROCK Björnen, ha ha ha, vilket skämt ha ha ha