14 februari 2009

Eftersnack, Skellefteå!

Tja, vad ska man säga?

Det här är resultatet vi trodde – vi vann båda så pass på våra svenska spel att vi gick runt och kan ta ett gäng drinkar tills våra vänner vinnarna dyker upp och bjuder *hint hint* - men kanske inte det vi hoppades...

Inte för att vi inte gillar H.E.A.T (grabbarna har under veckan växt till små oväntade favoriter hos Schlagerprofilerna efter Crash charmiga intervju som ni hittar på QX.se) men hjärtat låg helt enkelt hos Lili&Susie och Måns. Så var det bara.

Nu vann förmodligen H.E.A.T kvällens första omröstning (med Amy som fyra) och de två mest "schlagertastic" bidragen tog röster från varandra och hamnade i duell efter sina två respektive tredjeplatser. Trist, trist – men Gud så spännande.

Undertecknad vandrade långa rundor här i hotellkorridoren – ett fenomen som känns igen från Karlskrona ifjol – för att det blev för spännande, och när kollisionen av våra favoriter var ett faktum la vi båda ned våra telefoner och stirrade mest apatiskt i väntan på resultatet...

För vad var värst?
Att Måns, Kempe och Wikström som vi tycker så jäkla bra om floppade och skulle bli kallade fiaskon trots en Andra Chansen-plats eller att våra rstora etrobögschlager-favoriter Lili&Susie förpassades till Andra Chansen och i ett mardrömsscenario ställs mot BWO nästa vecka??

Tur att vi slapp välja...

Nu tror vi i och för sig systrarna har sin hit och kan lyckas bra i Andra Chansen trots allt och ni som sett vårt klipp på QX.se vet vad vi två har att vänta i en mörk garderob senare ikväll. Upp till bevis Zelmerlöw...och grattis!

Resten då?
Tja, att Amy har sina fans råder det ju ingen tvekan om – och jag gillar låten mer och mer – men att hon blev den internationella juryns val är fanimej helt obegripligt. Hallå? Cookies 'n Beans någon? Eller kanske Jennifer? Just nu känns den där jurybiten som årets största kalkon – Bara det att deltagarna är hemliga? Fram i ljuset med er bara! – som bara röstar precis som svenskarna gör. Vad ska vi med den till då? Snark.

Synd om Lasse Lindh, men han kommer igen på P3, Jennifer Brun föll mellan stolarna och Markoolio har tydligen tillräckligt mycket fans och skämtnummergillare för att bli sexa. Obegripligt. Marko är kung när han är som bäst, men det var han inte ikväll.

Hm. Mer då? Jo, Petra tyckte vi skötte sig exemplariskt och vi tittade på varandra stup i kvarten och hojtade "Sååå Edward!" när vi skrattade till de finska systrarna som möttes på scen eller att Cara Mia betydde "Min bil" på italienska. Vi älskar Petra (och Edward såklart) och är sjukt stolta – men Skellefteåpubliken verkade inte koppla alls (tillskillnad från samma bygds genrepsbesökare som tjoade av skratt igår kväll).

Nä, nu ska vi dra på efterfest! Bilderna därifrån hittar ni på QX.se (där ni strax kan läsa min kollegas knappande från datorn bredvid mig) och kanske här i bloggen imorgon (min mobilbloggningsfunktion dog i torsdagsnatt) om ni har tur.

Nästa vecka blir det Leksand, EMD, BWO, Velvet och Molly Sandén för hela slanten! Vi längtar redan.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag förstår inte vitsen med juryn,, trodde det var bidrag som blivit utslagna som kunde få en ny chans, inte AC vinnare?? Dessutom tror jag mer på cookie and beans än på amy diamond i europa,, förstår faktiskt ingenting!?! // Jonas

Anonym sa...

har man verkligen ett LIV om man faktiskt tycker att melodifestivalen är "sjukt spännande"????
Emil

Jonte sa...

Var var det som var spännande ikväll? Det kändes skrivet i sten att Måns skulle vinn duellen. Om det var det ni menade?

Oswald sa...

Jonas: Oj, vad det där ältades runt på efterfesten igår...men tydligen var ganska många överrens om att Amy var en bra kandidat trots allt.

Emil: Ja, du. Jag undrar mera vilket liv man har om man orkar gå in och läsa en blogg som bara handlar om Melodifestivalen OCH kommentera detta om man inte gillar tävlingen överhuvudtaget...

Jonte: Jag tror inte det var så klart som många tror

Anonym sa...

jo då,jag gillar absolut tävlingen, men det var många år sedan det slutade vara "sjukt spännande".
Emil

Oswald sa...

Aha, och därför har vi som fortfarande engagerar oss, jobbar med det här, skriver och lever med det dygnet runt i sex veckor inte något riktigt liv? För att vi är av en annan åsikt?

Jonte sa...

Ja, visst kan det vara så. I så fall får jag väl uppleva "spänningen" i efterhand ;-)

Anonym sa...

men VAD är det är sjukt spännande?
samma trista ansikten varje jäkla år,samma låtar,samma allt.
t.om ni två är ju samma.
nä,tillbaka till systemet m bara en tävling o en professionell jury.