13 mars 2009

Finalgenrep i Globen

Finalens första genrep är över – och vi är inte mycket klokare.

Okej, vi tar själva showen först:

Inledningen är fenomenalt flådig med alla artisterna i en liten film a' la' Vita Husets situation-room som sedan mynnar ut i värsta marschen in i Globen (ledd av Christer Björkman och Petra i en golfbil) till tonerna av en låt liknande Kylies Your Disco Needs You men med annorlunda text.

En sketch om vad de utslagna artisterna gör nu med en fenomenal självdistansierad Shirley Clamp i huvudrollen kommer ni att skratta ihjäl er åt.

Sista delen med gamla MF-klipp innehåller allt från Lena Ph till Elephantz och avslutas med att MotoBoy gör en skör version av Hero. Kan vi förresten misstänka att det inte är annars så soloskygga körsångerskan Dea som kommer att sjunga sista versen med honom imorgon?

Tingeling Tingeling är de här gången live i Moskvaifierad technoversion som förmodligen kommer få en och annan känslig ryss att sätta i halsen när varenda rysk fördom kläms in på några få minuter.

Poängen kommer att delas ut av komiker – men vilka det är vet vi absolut inget om eftersom det var statister som levererade de lottade poängen på repet (vilket förståss gjorde det till kvällens kanske mest sega inslag).

Så. Det var väl typ det.
Jo, så presenteras ju givetvis kören och husdansarna också enligt sedvanlig modell och så dyker den internationella juryn upp där "en hemlig känd kvinna" från den juryn ska berätta resultatet. Schlagerprofilernas gissning? Dana International. Men det kan vara typ vem som helst från Europas schlagervärld som svenskarna förväntas ha lite koll på.

Sen har vi då frågan om vem som vinner...och det enda publikundersökningen (som ni hittar på QX.se) egentligen gav var väl att det är sjukt, sjukt jämt i år. Många tyckte det var svårt att välja, eller ville säga fyra.

Att Alcazar vann är såklart underbart för någon som mig som älskar låten och gruppen – tänk om det ändå vore så att de vann imorgon - men man ska inte glömma att Alcazar alltid visat goda resultat på publikundersökningar i Globen. Samma sak med EMD. Grabbarna tillhör absolut favoriterna – men de hade också galet många fans på plats i arenan ikväll.

Min personliga reflektion är att Caroline och Malena går hem i de lite äldre åldersgrupperna, medan barnen håller på EMD, Måns och Agnes. Alcazar slog brett mellan åldersgrupperna ikväll...

...och att jag om möjligt har ännu mindre aning om vem som vinner i morgon. Det här blir ju sjukt spännande!

7 kommentarer:

Andreas sa...

Vilken bra och jämn nivå det är i år! Varit på genrepet ikväll och det märks att det inte är någon helt solklar vinnare, även om Alcazar, Måns och EMD fick mest respons. Måste dessutom säga att jag såg Oswald och tänkte gå fram och säga hej och tacka för två fantastiska bloggar, men min kompis drog mig vidare genom Globen, och rätt som det var var vi inte kvar där längre :(
Får passa på att tacka här istället! :)

3 barn som råkar vara över 25 sa...

Jag e sååååå förvånad att du skriver att det är barnen som håller sig till EMD. Märks att ni inte har läst intervjuen som jag såg att någon länkat till i en komentar hos er

Anonym sa...

Hahaha, säga vad man vill om Shirley men rolig är hon^^

Holger sa...

Haha. Tycker det är så kul varenda gång nån upprörs över era kommentarer om EMD.

Kanske är så att de är över 25 fysiskt, men inte mentalt?

Oswald sa...

Holger: Jag håller med dig helt. Om de visste hur många gånger jag läst den där länkade artikeln och skrattat byxorna av mig (alt. blivit livrädd) åt hur en vuxen människa kan ta åt sig så av ett generellt uttalande i tidningar och bloggar att de mår dåligt av det och känner sig förföljda.

Tycker man inte liiite synd om fjortisbandet EMD som har så skumma fans?

Förövrigt såg jag en typ tioåring som hade "Thorleif" målat på sig i ansiktet i Malmö. Undras om hon känner sig kränkt och förnedrad om jag skriver att alla som lyssnar på Thorleifs är över 50, frånskilda och med lite för solbränd hy?

Andréas sa...

Jag har bara en sak att säga:

Heja Malena, La Voix for Sweden 2009!

Markus Gisslén sa...

Gode Gud gör så att alla röstar på Malena Ernman ikväll.

Amen